Cidonijų preparatai

Prinoksta svarainiai, iš kurių kvapnių geltonų vaisių galima gaminti gardžius konservus. Svarbiausia, kad svarainių niekas nenueina perniek, viskas panaudojama. Mano šeima labiausiai mėgsta svarainių kompotą, konfitą ir uogienę.

Produktai Cidonijų preparatai yra .

Putinų kompotui:
Quince
Cukrus
Citrinų rūgštis
Putinų kompotui:
Cidonijos – 1,5 kg
Cukrus – 1 kg
Citrinos rūgštis – 5 g
svarainių atraižos
Putinų uogienei:
svarainių atraižos
Cukrus
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas svarainių konservai
Recepto nuotrauka: svarainių konservų gamyba – 1 žingsnis.
Pirmiausia gerai nuplaukite svarainius kempine. Kompotui ir konservams gaminti nulupkite svarainius ir išpjaukite viduryje esančias sėklas. Nuluptą svarainį perpjaukite į 4 dalis ir išpjaukite sėklų dėžutę.

Recepto nuotrauka: svarainių konservai – 2 žingsnis
Kad svarainiai, kol juos valysite, nebūtų juodi, įdėkite skilteles į citrinos rūgštimi parūgštintą vandenį (2,5 g citrinos rūgšties 1 litrui vandens). Žievelių ir sėklų ankščių nereikėtų išmesti; jas galima naudoti uogienėms gaminti.

Recepto nuotrauka: svarainių konservai – 3 žingsnis
1. SVARAINIŲ KOMPOTAS.

15 minučių blanširuokite svarainių skilteles karštame (90 laipsnių) vandenyje.
Nuplaukite juos per sietelį ir sudėkite į švarius stiklainius. Pripildau stiklainius iki pusės jų tūrio.
Užpilkite stiklainius verdančiu sirupu. Sirupui galite naudoti vandenį, kuriame blanširavote svarainius. Sirupas gaminamas iš 1 litro vandens, 330 gramų puodelio cukraus.

Recepto nuotrauka: svarainių konservai – 4 etapas
Vieno litro talpos stiklainius sterilizuokite 10 minučių, trijų litrų – 20 minučių.
Suvyniokite ir apverskite, kol visiškai atvės.

Recepto nuotrauka: Konservai iš svarainių – 5 žingsnis
2. QUINCE JAM.

Kad galėtume apskaičiuoti cukraus ir sultinio kiekį sirupui, reikia pasverti svarainių gabalėlius.
1,5 kg svarainių paruoškite sirupą iš 350 ml sultinio ir 1 kg cukraus. Šiam kiekiui taip pat reikės 5 g citrinos rūgšties.

Recepto nuotrauka: svarainių konservai – 6 etapas
Užpilkite svarainių žieveles ir sėklalizdžius vandeniu, kad jie būtų apsemti, ir įpilkite tiek vandens, kiek reikia sirupui (350 ml). Užvirkite. Jis turi virti bent valandą.
Išimkite norimą sultinio kiekį ir jame atskieskite cukrų. Užvirinkite sirupą.
Leiskite odelėms toliau virti ant silpnos ugnies. Iš jų gaminsime uogienę.

Recepto nuotrauka: svarainių konservai – 7 žingsnis
Sutarkuokite svarainius vidutine tarka. Galite naudoti mechaninį virtuvės pagalbininką.

Recepto nuotrauka: svarainių konservavimas – 8 žingsnis
Užpilkite svarainius sirupu, įpilkite citrinos rūgšties ir ant silpnos ugnies užvirinkite. Nepamirškite pamaišyti, ypač virimo pabaigoje.

Recepto nuotrauka: svarainių konservai – 9 veiksmas
Virkite tol, kol sirupas sutirštės ir taps panašus į želė, o svarainių griežinėlių beveik nesimatys. Šaukštas, įsmeigtas į konditerijos kepinį, nenukris.

Recepto nuotrauka: svarainių konservai – 10 etapas
Karštą uogienę išpilstykite į sterilizuotus stiklainius ir juos uždarykite.

Recepto nuotrauka: svarainių konservai – 11 žingsnis
Atvėsusi uogienė gerai laikosi puodelio formos.

Recepto nuotrauka: Konservai iš svarainių – žingsnis Nr. 12
3. QUINCE JAM.

Džemui naudojame nupjautas odeles, sėklų kapsules, galite supjaustyti keletą svarainių vaisių gabalėlių. Virkite juos, kol suminkštės ir įgaus gražią gintaro spalvą.
Leiskite atvėsti, tada dalimis pertrinkite per sietelį.

Recepto nuotrauka: Cidonijų konservai – 13 etapas
Į gautą tyrę suberkite cukrų tokiomis proporcijomis: 2 kg tyrės – 1 kg cukraus ir virkite ant labai mažos ugnies, kol gausite norimą tirštumą. Nepamirškite dažnai maišyti.
Karštą uogienę galima supilti į stiklainius ir uždaryti.

Recepto nuotrauka: svarainių konservai – 14 žingsnis
Gerai išvirtą uogienę galima laikyti lauke pergamentu uždengtame inde. Gerai išvirtą uogienę galima pjaustyti peiliu.

Gero apetito!

Parašykite komentarą