TAN TAN RAMEN
„Tan Tan Ramen” – tai aštri, nepaprastai skani japoniška ramen makaronų sriuba, pagaminta kinų Dan Dan makaronų pagrindu. Ją taip pat stebėtinai lengva pasigaminti!
SUDEDAMOSIOS DALYS
KIAULIENA IR MARINATAS:
- 8 uncijų maltos kiaulienos (galima pakeisti bet kokia kita malta mėsa)
- 1 valgomasis šaukštas mirino
- 1 valgomasis šaukštas imbiero (malto)
- 1 valgomasis šaukštas augalinio aliejaus (arba bet kokio kito neutralaus aliejaus)
- 1 valgomasis šaukštas aštraus pupelių padažo (Sichuan doubanjiang)
- 2 skiltelės česnako (susmulkinto)
SRIUBOS PAGRINDUI:
- 2 šaukštai sojų padažo
- 2 valgomieji šaukštai sezamų pastos (galima pakeisti žemės riešutų sviestu)
- 1 arbatinis šaukštelis ryžių acto
- 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus
- 1 valgomasis šaukštas čili aliejaus (geriausia naminio)
- 2 puodeliai vištienos sultinio
- 2 puodeliai nesaldinto avižų arba sojų pieno
MAKARONAMS IR PRIEDAMS:
- 2 porcijos lapinių žalumynų (pvz., špinatų, mažųjų bok choy arba yu choy, nupjautų ir nuplautų)
- 2 porcijos šviežių ramen makaronų (pvz., „Myojo” vidutinio storio banguoti ramen makaronai)
- 2 svogūnų laiškų (susmulkintų)
INSTRUKCIJOS
- Sumaišykite maltą kiaulieną su mirinu ir maltu imbieru. Atidėkite į šalį 15 minučių, kad marinuotųsi.
- Tuo tarpu vidutiniame dubenyje paruoškite sriubos pagrindo tarą. Sojų padažą, sezamų pastą, ryžių actą, cukrų ir čili aliejų suplakite iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
- Sudėkite vištienos sultinį ir avižų pieną į puodą ir užvirinkite. Uždenkite, kad būtų šilta. (Neleiskite šiam mišiniui virti ilgiau nei iki silpnos virimo temperatūros. Jei užvirs, pienas gali suskilti ir suirti.) Taip pat užvirinkite didelį puodą vandens lapiniams žalumynams ir makaronams.
- Įkaitinkite wok keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies, kol ji pradės rūkti. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą aliejaus ir sudėkite kiaulieną. Kiaulieną apkepkite, kol maltos mėsos gabaliukai taps traškūs. Supilkite aštrų pupelių padažą ir smulkintus česnakus ir dar minutę pakepkite. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį.
- Į puodą su verdančiu vandeniu sudėkite žaliąsias daržoves ir blanširuokite nuo 30 sekundžių iki 1 minutės. Išimkite iš vandens, nusausinkite ir atidėkite į šalį. Vėl užvirinkite vandenį ir sudėkite makaronus, virkite juos pagal pakuotės nurodymus, kol jie bus išvirę ir vis dar kramtomi.
- Į kiekvieną dubenį įpilkite po pusę sezamų pastos mišinio, po to – karšto verdančio sultinio ir pieno mišinio. Išmaišykite, kad susijungtų. Išvirusius makaronus padalykite į du dubenėlius, ant viršaus sudėkite virtą kiaulieną, blanširuotas daržoves ir smulkintus svogūnėlius. Jei mėgstate itin aštrius patiekalus, galite įpilti šiek tiek daugiau čili aliejaus.