LENGVAS KIAULIENOS TROŠKINYS
Aromatingas, sotus ant viryklės ruošiamas kiaulienos troškinys puikiai tinka šaltiems žiemos vakarams ir jį išties lengva pagaminti. Patiekite jį sriubos dubenėliuose arba su ryžiais ar žiedinių kopūstų ryžiais.
Ingredientai
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 2 svarai kiaulienos nugarinės, supjaustytos 1 colio gabalėliais
- 1 arbatinis šaukštelis „Diamond Crystal” košerinės druskos
- ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 valgomasis šaukštas smulkinto šviežio česnako
- 2 arbatiniai šaukšteliai paprikos
- 1 arbatinis šaukštelis džiovintų čiobrelių
- ½ puodelio mažo natrio kiekio vištienos sultinio
- 1 puodelis konservuotų pomidorų padažo
- 1 džiovintas lauro lapas
- 1 valgomasis šaukštas kukurūzų krakmolo (nebūtina, naudojamas troškiniui sutirštinti)*
- 2 šaukštai smulkintų petražolių (neprivaloma, papuošimui)
Instrukcijos
- Į didelį sunkų puodą įpilkite aliejaus. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 2 minutes.
- Sudėkite kiaulieną, košerinę druską ir juoduosius pipirus. Kepkite dažnai maišydami, kol mėsa nebebus žalia, apie 5 minutes.
- Įmaišykite česnaką, papriką ir džiovintus čiobrelius.
- Supilkite sultinį ir juo nukoškite keptuvę – nugriebkite keptuvės dugną, kad atsilaisvintų visi prie dugno prilipę skanūs gabaliukai.
- Įmaišykite pomidorų padažą ir lauro lapą. Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį iki vidutinės ir neuždengtą troškinkite 10 minučių, retkarčiais pamaišydami, kol kiauliena iškeps.
- Jei šiuo metu troškinys nepakankamai sutirštėjo, galite įmaišyti kukurūzų krakmolo tirščių (1 valgomąjį šaukštą kukurūzų krakmolo sumaišykite su 1½ valgomojo šaukšto šalto vandens). Arba pabandykite įmaišyti 1 arbatinį šaukštelį kokosų miltų, kurie yra labai stiprus tirštiklis.
- Išimkite lauro lapą, papuoškite smulkintomis petražolėmis ir patiekite.
Vaizdo įrašas: https://healthyrecipesblogs.com/quick-pork-stew/
Pastabos
*Į maistingumo informaciją įskaičiuotas kukurūzų krakmolas. Galite eksperimentuoti su kitais tirštikliais, įskaitant nedidelį kiekį kokosų miltų, kaip siūloma pirmiau. Be kukurūzų krakmolo šio recepto porcijoje yra apie 4 g angliavandenių ir 1 g skaidulinių medžiagų.
Kiaulienos nugarinė yra skanus gabalas, tačiau ji yra liesa ir gali lengvai išsausėti. Todėl įsitikinkite, kad jos neperkepėte. USDA duomenimis, kiaulieną (išskyrus maltą kiaulieną) galima virti iki vidutinės temperatūros. Nereikia jos virti, kol ji bus gerai iškepusi.