Čak-čak Receptas


Čak-čak receptas

Čak-čak yra tradicinis uzbekų desertinis patiekalas, pagamintas iš purios tešlos, apšlakstytos medumi ir riešutais. Šis skanus ir saldus desertas yra itin populiarus ne tik Azijoje, bet ir visame pasaulyje. Pasinerkime į jo gaminimo procesą! 🍯🎉

Ingredientai:

  • 2 puodeliai kvietinių miltų
  • 2 kiaušiniai 🥚
  • 1 šaukštas cukraus
  • 0.5 šaukštelio druskos
  • 1/2 puodelio vandens
  • 2 puodeliai medaus 🍯
  • 1 puodelis riešutų (pistacijų, migdolų ar anakardžių) 🌰
  • Aliejus kepimui 🌿

Gaminimo eiga:

1. Tešlos paruošimas:

Pirmiausia, dubenyje sumsčiaukite kiaušinius, cukrų ir druską. Gerai išplakite, kol masė taps homogeniška. 🥄

Palaipsniui į miltus įmaišykite kiaušinių mišinį ir pradėkite minkyti. Po to, po truputį supilkite vandenį ir toliau minkyti, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų.

2. Tešlos formavimas:

Paruoštą tešlą padalinkite į kelias dalis. Iškočiokite kiekvieną dalį į ploną lakštą (apie 2-3 mm storio) ir supjaustykite mažais kvadratėliais arba juostelėmis.

3. Kepimas:

Į gilią keptuvę supilkite aliejų ir įkaitinkite. Kiekvieną supjaustytą tešlos gabaliuką dėkite į karštą aliejų ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos. Tai gali užtrukti apie 3-5 minutes. Išimkite ir padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusausintų aliejų. 🍳

4. Medaus ir riešutų paruošimas:

Kitoje keptuvėje švelniai pašildykite medų, kad jis taps skystas. Į medų pridėkite riešutus ir gerai išmaišykite. 🌰✨

5. Derinimas:

Atvėsusius tešlos gabaliukus supilkite į dubenį su medumi ir riešutais. Gerai išmaišykite, kad visi gabaliukai būtų aptrinti medumi. 🥄

6. Pateikimas:

Paruoštą čak-čak perkelkite į lygų patiekalą, formuodami kauburėlį. Papuoškite papildomais riešutais arba šokoladu, jei norite. Pasiruošę! 🍰

Vietoje pabaigos…

Čak-čak yra nuostabus desertas, kurio saldumas ir traškumas gali sužavėti bet ką. Jis puikiai tinka šventėms ir draugų susibūrimams. Skanaus! 🎊😊

Parašykite komentarą