Vienas iš daugelio gėrimų, kuriuose susilieja kavos ir apelsinų skoniai. Mėgaukitės kava su likeriu ir plakta grietinėle ne vieni, o mažoje, geroje kompanijoje – receptas skirtas 4 porcijoms.
Ingredientai Café a l’Orange kokteilis (4 porcijoms)
Dvigubas kremas – 120 ml
Cukraus pudra – 30 ml
Tarkuotos apelsino žievelės – 1 šaukštelis.
Karšta juoda kava – 600 ml
Bet koks apelsinų likeris (Grand Marnier, Cointreau ir kt.) – 150 ml.
Apelsinų griežinėliai – 4 vnt.

Švariame, sausame dubenyje plakite grietinėlę, kol ji taps tiršta ir puri. Įmaišykite cukraus pudrą ir žievelę. Atvėsinkite kremą (bent 30 minučių), kol jis taps pakankamai tirštas, kad ant jo tilptų apelsino griežinėlis. Supilkite kavą į 4 aukštas stiklines. Į kiekvieną įpilkite maždaug 30 ml (2 valgomuosius šaukštus) likerio. Ant viršaus užberkite plaktos grietinėlės ir atsargiai – apelsino skiltelę. Patiekite iš karto.