Bulvių pudingas su voveraitėmis Receptas


Bulvių pudingas su voveraitėmis

Šis skanus bulvių pudingas su voveraitėmis yra puikus pasirinkimas bet kuriam metų laikui. Voveraitės priduoda ypatingą skonį ir aromatą, o bulvės suteikia minkštumą ir sotumą. Šį receptą lengva paruošti, o galutinis rezultatas tikrai nustebins jūsų svečius!

Ingredientai:

  • 1 kg bulvių
  • 300 g voveraičių
  • 2 svogūnai
  • 3 kiaušiniai
  • 200 ml grietinėlės
  • 150 g tarkuoto sūrio (pavyzdžiui, čederio)
  • 50 g sviesto
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežių žolelių (petražolių, krapų) puošti

Paruošimo etapas:

1. Bulvių paruošimas:

Pradėkite nuo bulvių lupimo. Nuvalykite bulves ir supjaustykite jas mažais kubeliais. Po to, užvirkite didelį puodą su pasūdytu vandeniu ir sudėkite bulves. Virkite, kol bulvės taps minkštos (apie 15-20 minučių).

2. Voveraičių apdorojimas:

Voveraites kruopščiai nuplaukite, nuimtite nešvarumus ir supjaustykite didesnes įstrižaines. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir kepkite, kol jie taps auksinės spalvos. Tada pridėkite voveraites ir kepkite dar 5-7 minutes, kol jos gerai apkepęs. Pagardinkite druska ir pipirais.

3. Pudingui paruošti:

Perpilkite virtas bulves į didelį indą ir sutrinkite jas iki vientisos masės. Į bulvių masę įmuškite kiaušinius, įpilkite grietinėlę ir gerai išmaišykite. Tada pridėkite keptas voveraites ir tarkuotą sūrį. Viską gerai išmaišykite, kad ingredientai tolygiai pasiskirstytų.

4. Pudingas:

Paruošta bulvių masė perkelkite į išteptą sviestu kepimo indą (apie 25×25 cm). Išlyginkite paviršių ir galite pabarstyti papildomu tarkuotu sūriu, jei norite. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje (180 °C) apie 35-40 minučių, kol pudingas taps auksinės spalvos ir tvirtas.

5. Patiekimas:

Patiekite šiltą, papuoštą šviežiomis žolelėmis. Šis bulvių pudingas puikiai tinka su salotomis arba kaip garnyras prie mėsos patiekalų. 🥔🍄🧀

Patarimai:

  • Galite naudoti ir kitas grybus, tačiau voveraitės suteikia unikalų skonį.
  • Pudingo masę galite pagardinti mėgstamais prieskoniais ar česnaku.

Skanaus! 🌟

Parašykite komentarą