Bulvės su voveraitėmis 🍄🥔
Ingredientai:
- 500 g bulvių
- 300 g voveraičių
- 100 g svogūnų
- 3 česnako skiltelės
- 50 g sviesto
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druska ir pipirai pagal skonį
- Šviežios petražolės (papuošimui)
Paruošimo eiga:
1. Bulvių paruošimas:
Pirmiausia nuplaukite bulves po šaltu vandeniu. Tada jas nuskuskite ir supjaustykite kubeliais, apie 2-3 cm dydžio. Įdėkite bulves į didelį puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Pridėkite šiek tiek druskos ir virkite 15-20 minučių, kol bulvės taps minkštos, bet nepervirkite.
2. Voveraičių paruošimas:
Jei voveraitės šviežios, jas taip pat reikia nuplauti, kad neliktų smėlio. Šaltu vandeniu nuplovus, jas supjaustykite pusiau, jei jos didelės. Džiovintos voveraitės turi būti mirkomos karštame vandenyje apie 30 minučių, kol suminkštės.
3. Svogūnų ir česnakų paruošimas:
Nulupkite svogūnus ir supjaustykite juos smulkiai. Česnako skilteles taip pat smulkiai supjaustykite arba sutrinkite.
4. Viską cepetinti:
Į didelę keptuvę įpilkite sviesto ir alyvuogių aliejaus. Sušildykite ant vidutinės ugnies. Į keptuvę dėkite svogūnus ir kepkite apie 5 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Tuomet pridėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę, kol pasigirs aromatas.
5. Voveraičių pridėjimas:
Į keptuvę suberkite voveraites ir kepkite dar apie 5-7 minutes, kol jos suminkštės ir įgaus auksinę spalvą. Pagardinkite druska, pipirais.
6. Bulvių su voveraitėmis sujungimas:
Kai bulvės bus išvirusios, nusausinkite jas ir pridėkite prie keptuvės su voveraitėmis. Švelniai sumaišykite, kad bulvės nesuspaustų. Leiskite šiek tiek pastovėti, kad visi skoniai susijungtų.
7. Pateikimas:
Patiekite šiltas bulves su voveraitėmis ant lėkštės, pabarstydami šviežiomis petražolėmis. 🌱
Patarimai:
- Šis patiekalas puikiai tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų.
- Jei mėgstate sūrius, galite pabarstyti bulves su sutrintu sūriu prieš patiekdami.
Skanaus! 🍽️