Bulvių duona ant mielių Receptas


Bulvių duona ant mielių

Ši bulvių duona yra puikus pasirinkimas, kai norite eksperimentuoti su skonių išraiška. Jos minkštumas ir purumas stebina, o skonis yra tiesiog nuostabus! Be to, ši duona idealiai tinka tiek pusryčiams, tiek pietums, o kai kuriuose patiekaluose ji gali būti puikus priedas. Pasinerkime į šį nuostabų receptą! 🥔🍞

Ingredientai

  • 500 g bulvių (saldžių arba įprastų)
  • 300 g miltų (aukščiausios rūšies)
  • 7 g sausų mielių (arba 20 g šviežių mielių)
  • 1 šaukštas cukraus
  • 1 šaukštas druskos
  • 2 šaukštai aliejaus (naudokite mėgstamą – saulėgrąžų, alyvuogių ir tt)
  • 300 ml šilto vandens

Paruošimo eiga

1. Bulvių paruošimas

Pirmiausia, nuplaukite bulves, nulupkite ir virkite jas iš anksto pasūdytame vandenyje, kol jos taps minkštos. Tai užtruks apie 20-25 minutes. Kai bulvės bus paruoštos, jas nukoškite ir leiskite atvėsti šiek tiek, kad galėtumėte jas lengviau sutrinti. 🥔

2. Mielių aktyvavimas

Tuo pačiu metu, pasiruoškite mieles. Į dubenį supilkite šiltą vandenį (ne karštą, nes taip galite nuslopinti mieles), tada pridėkite cukrų ir mieles. Palikite šį mišinį 5-10 minučių kol susidarys putos. 🧪

3. Tešlos minkymas

Atvėsusias bulves sutrinkite iki vientisos masės. Į šį mišinį įmaišykite mielių mišinį ir aliejaus. Viską gerai išmaišykite. Palaipsniui pradėkite dėti miltus ir druską. Minkyti reikia tol, kol tešla taps elastinga ir nelips prie rankų. Tai gali užtrukti 10-15 minučių. 🙌

4. Tešlos kyla

Sudėkite paruoštą tešlą į dubenį, kuris yra pateptas aliejumi, ir apdėkite švaria šluoste. Leiskite tešlai kylti šiltai vietai maždaug 1 valandą, kol ji padidės dvigubai. 🌡️

5. Formavimas ir antroji kyla

Pasibaigus kėlimo laikui, ištepkite rankas aliejumi ir išimkite tešlą iš dubens. Švelniai ją minkykite, kad išleisit orą. Formuokite duoną pagal norimą formą (pavyzdžiui, suapvalinta arba ilga) ir padėkite ją ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Leiskite duonai dar 30 minučių pakilti. ⏳

6. Kepimas

Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Prieš dedant duoną į orkaitę, galite jos paviršių šiek tiek apšlakstyti vandeniu, kad gautųsi traški plutelė. Kepkite apie 30-35 minutes arba kol duona taps auksinės spalvos ir skambės tuščiai, kai paspausite ją apačioje. 🍞

7. Aušinimas ir patiekimas

Iškepusią duoną išimkite iš orkaitės ir leiskite atvėsti ant grotelių. Kai ji atvės, ji bus paruošta patiekti. Galite mėgautis ja su sviestu, uogiene arba netgi kaip garnyrą pagrindiniams patiekalams. Skanaus! 😋

Įvariacijos

Šią bulvių duoną galima paįvairinti pridedant įvairių ingredientų, tokių kaip:

  • Priedai: sezoniniai žalumynai, sūris arba saulėje džiovinti pomidorai
  • Prieskoniai: rozmarinas, čiobreliai arba pankoliai

Baigiamieji žodžiai

Bulvių duona ant mielių yra ne tik skani, bet ir itin paprasta paruošti namuose. Pasidalinkite šiuo receptu su artimaisiais ir mėgaukitės šviežia duona kartu! 🥰

Parašykite komentarą