Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje)

Brisolai – tai ploni kiaušinių blyneliai su mėsos įdaru, kurie yra skanūs ir sotūs. Šiek tiek nukrypsime nuo klasikinio recepto ir į maltą mėsą pridėsime marinuotų agurkų, sūrio ir grietinės bei česnakų padažo, kuris ne tik pagerina patiekalo skonį, bet ir padaro brisolius sultingesnius. Ir orkaitėje iškepkite brizolės suktinukus.

 

Produktai Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje)

Blynams:
Kiaušiniai – 4 vnt.
Pienas – 3 šaukštai.
Druska – pagal skonį
*
Įdarui:
Malta jautiena (kiauliena arba kiauliena su jautiena) – 400 g
Sūrūs agurkai – 160 g (2 vnt.)
Kietasis sūris – 50 g
Česnakai – 1-2 skiltelės
Saulėgrąžų aliejus – 2 šaukštai
Grietinė – 100 g
Druska – pagal skonį
Maltų pipirų – pagal skonį


*
Papildoma įranga:
Šviežios žolelės – patiekimui
Žalieji svogūnai – patiekti
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasBrizoli su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje)
Recepto paruošimo nuotrauka: „Brisoles” su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 1 etapas.
Paruoškite reikiamus ingredientus.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 2 etapas
Į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir įberkite žiupsnelį druskos. Kiaušinius ir pieną plakite tol, kol gausite vientisą kiaušinių masę.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 3 etapas
Plačią keptuvę patepkite trupučiu saulėgrąžų aliejaus ir gerai įkaitinkite. Į keptuvę supilkite 1/4 kiaušinių mišinio ir paskirstykite jį po visą keptuvės dugną plona blynelio forma. Kiaušinių blyną kepkite ant didelės ugnies iš vienos pusės, kol jo paviršius apskrus.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 4 etapas
Tada apverskite ir kepkite dar 15 sekundžių.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 5 etapas
Kiaušinių blyną išimkite iš keptuvės ir lygiai taip pat iškepkite dar tris blynus iš likusios kiaušinių masės.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 6 etapas
Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Į maltą mėsą įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.

Recepto nuotrauka: „Brisoles” su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 7 etapas.
Gerai išmaišykite maltą mėsą ir padalykite į keturias porcijas.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitė) – 8 etapas
Sūdytus agurkus supjaustykite plonomis lazdelėmis ir padalykite į keturias dalis.

Recepto nuotrauka: „Brisoles” su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitė) – 9 etapas
Kietąjį sūrį sutarkuokite stambia tarka ir padalykite į keturias dalis.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitė) – 10 etapas
Nulupkite didelę česnako skiltelę.
Grietinės ir česnakų padažui įberkite žiupsnelį druskos, žiupsnelį maltų juodųjų pipirų ir išspauskite česnako skiltelę.

Recepto nuotrauka: „Brisoles” su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 11 etapas.
Sumaišykite padažą.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 12 etapas
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
Suformuokite brizoles. Ant kiaušinių blyno dėkite 1/4 dalies maltos mėsos ir paskirstykite ją po visą blyną, šiek tiek toliau nuo kraštų.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 13 etapas
Apšlakstykite maltą mėsą dalimi grietinės ir česnakų padažo. (Dalį padažo palikite suktinukams aptepti.)

Recepto nuotrauka: Brizoliai su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – žingsnis Nr. 14
Ant vieno blyno krašto uždėkite po 1/4 dalies griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkų ir tarkuoto kietojo sūrio.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitė) – žingsnis Nr. 15
Pradėdami nuo agurkų ir sūrio pusės, susukite blyną į tvirtą ritinį.

Recepto nuotrauka: Brizoliai su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitė) – žingsnis Nr. 16.
Tokiu pat būdu susukite likusius tris suktinukus ir sudėkite juos į formą, pateptą trupučiu saulėgrąžų aliejaus.

Recepto nuotrauka: Mėsos kepsnys su brizolu, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – 17 etapas
Suktinukus aptepkite likusiu grietinės ir česnakų padažu.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitė) – žingsnis Nr. 18
Kepkite brisolius iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – žingsnis Nr. 19
Brizoliai su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu paruošti.

Recepto nuotrauka: Brisoles su malta mėsa, marinuotais agurkais ir sūriu (orkaitėje) – žingsnis Nr. 20
Brizoli patiekite karštus su bet kokiu garnyru.
Gero apetito!

Parašykite komentarą