Kiaušinienė su keptomis bulvėmis (orkaitėje)

Išradingi pusryčiai iš paprastų ingredientų – gražus kiaušinio žiedas. Šią apetitą žadinančią kiaušinienę ir keptas bulves lengva pasigaminti, jos atrodo labai ypatingai ir praskaidrina net niūriausią rytą!

 

Produktai Kiaušinienė su keptomis bulvėmis (orkaitėje)

Ingredientai (2 porcijoms)
Kiaušiniai – 2 vienetai.
Bulvės – 90 gr (1 bulvė)
Augalinis aliejus – 1 valgomasis šaukštas
Sviestas – 15 gr (1 valgomasis šaukštas)
Druska – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Kiaušiniai „Gėlė” su keptomis bulvėmis (orkaitėje)
Recepto nuotrauka: Kepti bulvių kiaušiniai „Tsvetochek” (orkaitėje) – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus pagal sąrašą.
Iš nurodyto kiekio gavau 2 kiaušinienes. Kiaušinius kepiau kokotoje – nedideliame maždaug 6-7 cm skersmens serviravimo inde. Jei pageidaujate, vietoj skardų galite naudoti keksiukų formeles – jos yra šiek tiek mažesnio skersmens, todėl geriau naudoti mažus kiaušinius.
Tokia neįprasta kiaušinienė su bulvėmis greitai iškepa, todėl geriausia įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai „Gėlė” su keptomis bulvėmis (orkaitėje) – 2 žingsnis
Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite plonais griežinėliais.

Recepto nuotrauka: Kepti bulviniai kiaušiniai (orkaitėje) – 3 žingsnis
Įkaitinkite augalinį aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. Sudėkite bulvių apskritimus vienu sluoksniu ir kepkite maždaug po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės, kol apskrus. Tada apkeptas bulves pasūdykite.

Recepto nuotrauka: Kepti bulviniai kiaušiniai (orkaitėje) – 4 žingsnis
Ant kokteilinės (arba keksiukų skardos) dugno dėkite po vieną keptų bulvių apskritimą. Likusias bulves atsargiai uždenkite iš šonų, kad susidarytų „gėlė”.

Recepto nuotrauka: Kepti bulviniai kiaušiniai (orkaitėje) – 5 žingsnis
Kiekvieno jų dugne įdėkite po gabalėlį sviesto.

Recepto nuotrauka: Kiaušiniai „Gėlė” su keptomis bulvėmis (orkaitėje) – 6 žingsnis
Į kiekvieną indą atsargiai įmuškite po kiaušinį. Druska.
Jei naudojate mažas keksiukų formeles, pirmiausia sudaužykite kiaušinius ir atskirkite baltymus nuo trynių. Į formeles supilkite reikiamą kiaušinio baltymo kiekį ir atsargiai į kiekvieną langelį įdėkite po kiaušinio trynį. Taip išvengsite kiaušinio baltymo nutekėjimo ir bulvių „žiedlapiai” bus geriau matomi.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su keptomis bulvėmis (orkaitėje) – 7 žingsnis.
Kiaušinienę ir bulves pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10-15 minučių, kol tryniai iškeps iki norimo minkštumo. Per tą laiką trynius palieku skystus.

Recepto nuotrauka: Kiaušinienė su keptomis bulvėmis (orkaitėje) – 8 žingsnis
Į stalą patiekite paruoštus keptus kiaušinius ir bulves.
Gero apetito!

Parašykite komentarą