Blyneliai su silkių sviestu

Atskieskite mieles šiltame piene. Suberkite miltus, užminkykite tešlą ir leiskite jai pakilti.

Įpilkite augalinio aliejaus, įmuškite su druska išplaktus kiaušinius ir palikite dar 10-15 minučių.

Blynus kepkite riebalais pateptoje keptuvėje. Paruoštus blynus patepkite garstyčiomis ir silkės sviestu ir sudėkite vieną ant kito sluoksniais. Tada pyragą supjaustykite į 4 dalis.

Norėdami paruošti silkės sviestą, sumalkite sūdytą silkę, prieskonines žoleles ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.

Ingredientai Blyneliai su silkių sviestu (2 porcijoms)

250 ml pieno
arba kefyras 250 ml
miltai 300-400 g
augalinis aliejus 4 šaukštai
mielės 30 g
1-2 kiaušiniai
druskos 1 šaukštelis.
silkės filė 150-200 g
sviestas 200 g
riebalų pagal skonį
žalumynai pagal skonį
garstyčių pagal skonį
pipirų pagal skonį

Parašykite komentarą