Biskvitinis pyragas su agrastais Receptas


Biskvitinis pyragas su agrastais

Ingredientai

  • 4 dideli kiaušiniai 🥚
  • 150 g cukraus 🍬
  • 100 g miltų 🌾
  • 50 g bulvių krakmolo
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 100 g sviesto (ištirpinto) 🧈
  • 400 g šviežių agrastų 🍏
  • 2 a. š. vanilės ekstrakto
  • žiupsnelis druskos 🧂

Pasiruošimas

  1. Paruoškite agrastus: Rinkite šviežius agrastus, nuplaukite juos šaltu vandeniu ir nusausinkite. Jeigu agrastai dideli, juos galima perpjauti pusiau, kad pyrago skonis būtų intensyvesnis. 🍽️
  2. Paruoškite pyrago tešlą: Dideliame dubenyje suberkite kiaušinius ir cukrų. Naudodami elektrinį plakiklį, plakite 5-7 minutes, kol masė taps puri ir šviesi. ☁️
  3. Pridėkite sausas sudedamąsias dalis: Į plaktus kiaušinius švelniai įmaišykite miltus, bulvių krakmolą, kepimo miltelius ir druską. Viską darykite lėtai, kad masažas nesusigadintų. ⚖️
  4. Įmaišykite sviestą: Į tešlą įpilkite ištirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Vėl švelniai maišykite, kol viskas gerai susijungs. 🍶
  5. Supilkite tešlą į kepimo formą: Pasirinkite 22 cm skersmens apvalią kepimo formą, ją išklokite su kepimo popieriumi arba patepkite sviestu. Supilkite paruoštą tešlą į formą ir tolygiai paskirstykite. 👩‍🍳
  6. Pridėkite agrastus: Ant viršaus išdėliokite paruoštus agrastus, juos šiek tiek įspausdami į tešlą, kad jie geriau susijungtų su pyragu. 🍏
  7. Kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pyragą kepkite 30-35 minutes arba kol paviršius taps auksinės spalvos, o pagaliukas įkištas į vidurį išeis švarus. 🔥
  8. Atsigaivinkite ir pateikite: Iškepusį pyragą atvėsinkite keletą minučių, tada išimkite jį iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. Patiekite su cukraus pudra apibarstytu viršumi. ☕

Patarimai

  • Jei agrastai labai rūgštūs, galima pridėti šiek tiek daugiau cukraus, kad subalansuotumėte skonį. 🍬
  • Pyragą galima patiekti su vaniliniais ledais arba grietinėlės padažu, tai suteiks jam dar daugiau skonio! 🍦

Skanaus!🍰

Parašykite komentarą