Beliašai Receptas


Beliašų receptas

Ingredientai:

  • 500 g maltos mėsos (galima naudoti kiaulieną arba jautieną)
  • 250 g miltų
  • 1 didelis svogūnas
  • 1 kiaušinis
  • 200 ml vandens (arba sultinio)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Žiupsnelis raudonųjų pipirų
  • Aliejaus kepimui

Paruošimo etapas:

1. Įdarui paruošti:

  • Smulkiai supjaustykite svogūną ir apkepkite jį šiek tiek aliejaus, kol jis taps permatomas. 🧅
  • Į dubenį sudėkite maltą mėsą, apkepintą svogūną, druską, pipirus ir raudonuosius pipirus. Viską gerai išmaišykite.

2. Tešlos paruošimas:

  • Į kitą dubenį suberkite miltus, druską ir supilkite kiaušinį. Po truputį pilkite vandenį ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga. 🥟
  • Tešlą uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite jai pailsėti apie 30 minučių.

3. Beliašų formavimas:

  • Poilsio laiko pabaigoje atidėkite tešlą ir padalinkite ją į nedideles dalis (apie 10-12). 🥄
  • Iš kiekvienos dalies suformuokite plokšteles (apvalius paviršius), kurios bus apie 10 cm skersmens.
  • Į kiekvieną plokštelę dėkite šaukštą įdaro ir užlenkite kraštus, kad gautųsi maišelis. Paspauskite kraštus, kad jie gerai susilaikytų.

4. Kepimas:

  • Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinės ugnies. 🍳
  • Kepkite beliašus iš abiejų pusių, kol jie taps auksinės spalvos. Kiekvieną pusę kepkite maždaug 5-7 minutes.
  • Perkelkite beliašus ant popierinio rankšluosčio, kad nusileistų nereikalingas aliejus.

Patiekimas:

  • Beliašus galima patiekti šiltus, kartu su grietine ar pomidorų padažu. 🥫
  • Galite juos papuošti šviežiomis žalumynais, pavyzdžiui, petražolėmis ar krapais. 🌿

Skanaus! 🎉

Parašykite komentarą