Keptuvėje keptos žaliųjų svogūnų bandelės – puikus kepinys, kurį galima patiekti pusryčiams ar užkandžiui arba pasiimti su savimi išvykstant. Viršus traškus, o vidus minkštas, labai skanus ir aromatingas. Juos galite patiekti su kečupu, adžika, grietinės padažu ir t. t. Labai skanu!
Sudedamosios dalys
Norint keptuvėje pagaminti bandeles su žaliaisiais svogūnais, reikės:
- Tešlai:
- 270 g aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltų;
- 300-350 ml verdančio vandens;
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 1 šaukštelis druskos.
- Įdarui:
- 1 ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
- 0,5 šaukštelio druskos;
- Rafinuotas saulėgrąžų aliejus kepimui.
Virimo procedūra
- Persijokite miltus, įberkite druskos ir augalinio aliejaus.
- Palaipsniui supilkite verdantį vandenį ir šaukštu po truputį minkykite tešlą. Tešla yra švelni ir minkšta, bet standi. Atvėsinkite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
- Tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio, pabarstykite smulkintu žaliuoju svogūnu, druska.
- Suvyniokite tešlą į ritinį, tada supjaustykite jį į 10-12 dalių. Kiekvieną gabalėlį lengvai pabarstykite miltais ir iškočiokite į ploną paplotėlį.
- Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Kepkite bandeles su žaliuoju svogūnu ant vidutinės ugnies, kol jos iš abiejų pusių paruduos.
- Paruoštas tortilijas padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
- Patiekite gardžias, traškias, aromatingas pavasarinių svogūnų tortilijas karštas su mėgstamu padažu.
- Gero apetito!