Bandelės su žaliaisiais svogūnais keptuvėje

Keptuvėje keptos žaliųjų svogūnų bandelės – puikus kepinys, kurį galima patiekti pusryčiams ar užkandžiui arba pasiimti su savimi išvykstant. Viršus traškus, o vidus minkštas, labai skanus ir aromatingas. Juos galite patiekti su kečupu, adžika, grietinės padažu ir t. t. Labai skanu!

Sudedamosios dalys

Norint keptuvėje pagaminti bandeles su žaliaisiais svogūnais, reikės:

  • Tešlai:
  • 270 g aukščiausios rūšies pirmojo spaudimo miltų;
  • 300-350 ml verdančio vandens;
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 šaukštelis druskos.
  • Įdarui:
  • 1 ryšulėlis žaliųjų svogūnų;
  • 0,5 šaukštelio druskos;
  • Rafinuotas saulėgrąžų aliejus kepimui.

Virimo procedūra

  1. Persijokite miltus, įberkite druskos ir augalinio aliejaus.
  2. Palaipsniui supilkite verdantį vandenį ir šaukštu po truputį minkykite tešlą. Tešla yra švelni ir minkšta, bet standi. Atvėsinkite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve 30 minučių.
  3. Tešlą iškočiokite maždaug 0,5 cm storio, pabarstykite smulkintu žaliuoju svogūnu, druska.
  4. Suvyniokite tešlą į ritinį, tada supjaustykite jį į 10-12 dalių. Kiekvieną gabalėlį lengvai pabarstykite miltais ir iškočiokite į ploną paplotėlį.
  5. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Kepkite bandeles su žaliuoju svogūnu ant vidutinės ugnies, kol jos iš abiejų pusių paruduos.
  6. Paruoštas tortilijas padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
  7. Patiekite gardžias, traškias, aromatingas pavasarinių svogūnų tortilijas karštas su mėgstamu padažu.
  8. Gero apetito!

 

Parašykite komentarą