Bananiniai keksiukai su dviem kremais Receptas


Bananiniai keksiukai su dviem kremais

Ingredientai:

  • 3 prinokę bananai 🍌
  • 200 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 1 pakelis kepimo miltelių (10 g)
  • 2 dideli kiaušiniai 🥚
  • 100 ml pieno 🥛
  • 100 g sviesto, ištirpinto
  • 1 šaukštas vanilės ekstrakto

Gaminimo procesas:

  1. Paruoškite bananus:

    Bananiukus gerai sutrinkite šakute, kol gausite vientisą masę.

    Įsitikinkite, kad jų struktūra būtų kuo mažesnė, nes tai užtikrina, kad keksiukai bus švelnūs ir drėgni.

    Patarimas: Pasirinkite prinokusius bananus, nes jie suteiks saldumo ir skonio. 🍌
  2. Sumaišykite sausas sudedamąsias dalis:

    Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir kepimo miltelius.

    Gerai išmaišykite, kad visi ingredientai susijungtų.
  3. Paruoškite skystą mišinį:

    Kitoje dubenyje išplakite kiaušinius ir įmaišykite ištirpintą sviestą, pieną bei vanilės ekstraktą.

    Įpilkite sutrintus bananus ir vėl viską gerai išmaišykite.
  4. Sujunkite ingredientus:

    Į sausų ingredientų dubenį supilkite skystą mišinį.

    Naudodami mentelę, švelniai maišykite, kol viskas gerai susijungia.

    Pastaba: Nereikia maišyti per daug, nes keksiukai gali būti kieti.
  5. Paruoškite kepimo formą:

    Paimkite keksiukų formą ir ją išklokite popieriniais keksiukų kepimo įdėklais arba šiek tiek ištepkite sviestu.

    Supilkite tešlą į kiekvieną keksiuko indelį, užpildydami jį apie 2/3.
  6. Kepkite:

    Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.

    Kepimo metu, dėkite keksiukus į orkaitę ir kepkite apie 20-25 minutes, kol jie bus auksinės spalvos ir įkišus pagaliuką į vidų, jis išeis sausas. ⏲️
  7. Atvėsinkite:

    Išėmę keksiukus iš orkaitės, leiskite jiems atvėsti formoje keletą minučių, tada perkelkite į groteles, kad visiškai atvėstų.

Kremams paruošti:

  • Šokoladinis kremas:

    250 g sviesto, kambario temperatūros 🧈

    200 g cukraus pudros

    50 g kakavos miltelių

    2-3 šaukštai pieno

    Viską išplakite, kol kremas taps purus ir švelnus.
  • Grietinės kremas:

    300 g grietinėlės

    2 šaukštai cukraus pudros

    1 šaukštas vanilės ekstrakto

    Viską plakite, kol kremas sustandės ir taps plačiai purūs.

Keksiukų dekoravimas:

  1. Keksiukų viršuje:

    Pasirinkite šokoladinį arba grietinėlės kremą (arba abu) ir juo aptepkite kiekvieną keksiuką.
  2. Papuošimai:

    Puošdami kremą, galite naudoti šokoladinį drožlės, riešutus ar kitus mėgstamus ingredientus, kad suteiktumėte papildomą skonį ir išvaizdą. 🍫

Patiekimas:

Pasigaminę keksiukus, galite juos patiekti su puodeliu arbatos ar kavos. 🍰

Skanaus! 🥳

Parašykite komentarą