BALTAS BEŠAMELIO PADAŽAS SU PIENU IR MILTAIS
Švelnus ir rafinuotas Bešamelio padažas yra nepaprastai skanus.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
- Pienas – 500 ml
- Kvietiniai miltai – 30 g
- Sviestas – 30 gr
- Muskato riešutas – 0,5 arbatinio šaukštelio
- maltų juodųjų pipirų – 0,25 arbatinio šaukštelio
- Druska – pagal skonį
KEPIMO BŪDAS
- Sviestą ištirpinkite ant vidutinės ugnies, suberkite miltus ir gerai išmaišykite, palikite miltus šiek tiek apkepti 2 minutes.
- Tada plona srovele supilame kambario temperatūros pieną ir gerai išmaišome plakikliu, kad neliktų gumuliukų. Leidžiame pienui užvirti, įberiame prieskonių, druskos pagal skonį. Padažą dar minutę pavirti ant mažos ugnies, jei padažas gaunasi labai skystos konsistencijos, tuomet leiskite jam dar šiek tiek pavirti, tačiau turėkite omenyje, kad atvėsęs padažas šiek tiek sutirštės. Patiekite padažą šiltą. Padažą galima laikyti šaldytuve dvi-tris dienas. Gero apetito!
Apžvalga

Recepto pavadinimas
baltas padazas
Paskelbta
Paruošimo laikas
Vidutinis įvertinimas




