7 traškių marinuotų česnakų receptai, taip pat ir žiemai
Šis aštrus patiekalas tinka su mėsa ir daržovėmis.
Norėdami užsukti žiemai, naudokite sterilizuotus stiklainius ir dangtelius. Ruošinius laikykite šaldytuve arba vėsiame rūsyje.
1. Marinuoti česnakai su suneli apyniais
Ingredientai
- 500 g česnakų;
- 10 g druskos;
- 30 g cukraus;
- 4-5 juodųjų pipirų grūdelių;
- 2-3 lauro lapai;
- 2 arbatiniai šaukšteliai apynių-sunelių;
- 100 ml vandens;
- 100 ml acto 9%.
Gaminimas
Česnakus nulupkite, 2-3 minutes pavirkite verdančiame vandenyje ir nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu. Perkelkite į banką.
Į puodą suberkite druską, cukrų, pipirų grūdelius, lavrušką ir suneli apynius. 100 ml vandens ir užpilkite actu. Užvirinkite ir atvėsinkite.
Marinatą supilkite į česnakų stiklainį. Uždenkite popieriumi ir suriškite kaspinu arba gumute, kad pritvirtintumėte. Palikite kambario temperatūroje 4 dienas. Paruoštą užkandį laikykite šaldytuve.
2. Marinuoti česnakai su skiltelėmis
Ingredientai
- 350 g česnakų ;
- 250 ml vandens;
- ½ valgomojo šaukšto druskos;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 1 krapų skėtis;
- 1 pumpuras gvazdikėlių;
- 1 lauro lapas;
- 8-10 pipirų mišinio žirnelių;
- 35 ml acto 9 %;
- 1 valgomasis šaukštas burokėlių sulčių – nebūtina
Gaminimas
Česnaką nulupkite, nuplaukite ir nusausinkite. Perkelkite į banką.
Puode užvirinkite vandenį su druska, cukrumi, krapais, gvazdikėliais, petražolėmis ir pipirų grūdeliais. Kai sūrymas užvirs, supilkite actą.
Marinatą supilkite į česnakų stiklainį. Jei norite, kad užkandis būtų rausvos spalvos, įpilkite burokėlių sulčių. Uždarykite dangtelį. Atvėsusį laikykite šaldytuve.
Po dviejų savaičių patiekalą galima ragauti.
3. Marinuoti česnakai su sojų padažu
Ingredientai
- 450 g česnakų;
- 240 ml sojų padažo;
- 80 ml ryžių arba baltojo vyno acto;
- 65 g cukraus.
Gaminimas
Česnaką nulupkite ir sudėkite į stiklainį.
Puode sumaišykite sojų padažą su actu ir cukrumi. Užvirinkite. Po 10 minučių nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.
Užpilkite česnaką marinatu, kad skiltelės būtų visiškai apsemtos. Sandariai uždarykite dangtelį ir tris savaites laikykite kambario temperatūroje. Pirmą kartą atidarius dangtį, paruoštą užkandį laikykite šaldytuve.
4. Marinuoti česnakai su krapais žiemai
Ingredientai
- 1 800-2 000 g jaunų česnakų;
- 1 šakelė krapų;
- 3-5 žirneliai aštriosios paprikos;
- 1 litras vandens;
- 50 g druskos;
- 50 g cukraus;
- 100 ml acto 9 %.
Gaminimas
Nulupkite česnaką nuo lukšto viršaus ir pašalinkite šaknis. Neišpjaukite dantukų.
Puode ant vidutinės ugnies užvirinkite vandenį ir 4-5 min. pavirkite česnako galvutes. Nusunkite skystį ir sudėkite daržoves į stiklainį. Įdėkite krapų ir pipirų žirnelių.
Marinatui paruošti ant vidutinės ugnies užvirinkite 1 litrą vandens su druska ir cukrumi. Nuimkite nuo ugnies ir įpilkite acto. Supilkite į stiklainį su česnakais. Užsukite dangtelį.
5. Žiemai marinuoti česnakai su žolelėmis ir aštriosiomis paprikomis
Ingredientai
- 500 g česnakų;
- 1 ankštis aštriosios paprikos;
- 1 krapų skėtis;
- 2-3 šakelės petražolių;
- 1-2 šakelės čiobrelių;
- 3 serbentų lapai;
- 1000-1200 ml verdančio vandens;
- 5 žirneliai kvapiųjų pipirų;
- 10 žirnelių aštriosios paprikos;
- 1 pumpurą gvazdikėlių;
- 2-3 lauro lapai;
- 1 valgomasis šaukštas druskos;
- 1 valgomasis šaukštas cukraus;
- 3 šaukštai acto 9 %.
Gaminimas
Česnakus nulupkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu. Papriką supjaustykite žiedais , sėklų neišimkite. Sudėkite į stiklainį kartu su žolelėmis ir serbentų lapais. Užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite dangteliu ir palikite 6-8 min.
Nusunkite skystį į puodą, suberkite pipirų grūdelius, gvazdikėlius ir petražoles. Užvirkite ant vidutinės ugnies, įberkite druskos ir cukraus. Po 2-3 minučių įpilkite acto ir nukelkite nuo ugnies. Supilkite marinatą į stiklainį ir užsukite dangtelį.
6. Žiemai marinuoti česnakai aliejuje
Ingredientai
- 200 g česnakų;
- 2 lauro lapai;
- 250 ml vandens;
- 125 ml obuolių sidro acto;
- 35 g druskos;
- 40 g cukraus;
- 2-3 šakelės čiobrelių;
- 200 ml alyvuogių aliejaus.
Gaminimas
Nulupkite česnaką. Lauro lapą nuplaukite verdančiu vandeniu ir nusausinkite.
Sumaišykite actą ir vandenį puode ir užvirinkite. Nuimkite nuo ugnies, suberkite druską ir cukrų ir maišykite, kol visiškai ištirps.
Marinatą vėl užvirinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite česnaką ir virkite 30-45 sekundes. Perkelkite skilteles į lėkštę ir nusausinkite, tada perkelkite į stiklainį. Įmeskite čiobrelių lauro lapą ir apšlakstykite aliejumi. Užsukite dangtelį.
7. Žiemai marinuoti česnakai burokėlių sultyse
Ingredientai
- 500 g česnakų;
- 4 vidutinio dydžio burokėliai;
- 20 g druskos;
- 50 g cukraus;
- 5 skiltelės;
- ½ arbatinio šaukštelio cinamono;
- ½ arbatinio šaukštelio džiovintų krapų;
- 500 ml vandens;
- 50 ml acto.
Gaminimas
Nulupkite česnaką ir 2-3 minutes palaikykite puode su karštu vandeniu. Tada perkelkite ant ledo ir po 30-50 sekundžių išbarstykite ant krantų.
Nulupkite burokėlius , palikite 30 min. šaltame vandenyje, o tada susmulkinkite blenderiu arba pertrinkite per mėsmalę. Gautą tirštimą suvyniokite į marlę ir išspauskite sultis.
Į burokėlių sultis įberkite druskos ir cukraus, gvazdikėlių, cinamono ir krapų. Užvirinkite ant silpnos ugnies, po 5-6 minučių įpilkite vandens. Vėl užvirus nukelkite nuo ugnies ir įpilkite acto.
Užpilkite česnakus marinatu ir uždenkite dangčiu.





