keptos cukinijos

keptos cukinijos

Tikriausiai pats paprasčiausias ir naudingiausias cukinijų gaminimo receptas yra keptuvėje keptos cukinijos! Sūdytos, apvoliotos miltuose, supjaustytos plonais arba storesniais griežinėliais (priklausomai nuo virėjo skonio), apkeptos augaliniame aliejuje! Tačiau stebint situaciją pas pažįstamas šeimininkes, paaiškėjo, kad šis nepretenzingas patiekalas taip pat turi sėkmės paslapčių. Kurios? Sužinokite mūsų meistriškumo pamokoje!

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio jaunos cukinijos
  • 1 šaukštelis druskos be viršaus
  • 3 valgomųjų šaukštų miltų, paskirstytų ant plokščio indo
  • rafinuoto augalinio aliejaus kepti

Gaminimo eiga:

  1. Cukinijas nuplaukite, nupjaukite šiek tiek galų, supjaustykite 3-5 mm storio plaušeliais. Plakinėlių storis priklauso nuo skonio, labai plonais griežinėliais pjaustytos cukinijos būna traškesnės, iš storesnių – labiau troškintos.
  2. Sudėkite sluoksniais į dubenį, pasūdykite (1 šaukštelis druskos), rankomis išmaišykite cukinijų plokšteles, palikite 10 minučių, cukinijos išskirs sultis, prieš kepant jas reikia nusausinti.
  3. Įkaitinkite keptuvę su 3 valg. š. augalinio aliejaus ir prieš pat kepimą cukinijų griežinėlius iš abiejų pusių šakute apvoliokite miltuose ir sudėkite į keptuvę.
  4. Kepkite cukinijas iš abiejų pusių ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos.
  5. Išdėliokite cukinijas ant plokščio indo. Patiekite šiltas arba šaltas. Prie cukinijų skanu patiekti grietinės ir česnakų padažą ! Gero apetito!

Parašykite komentarą