Atviras mėlynių pyragas Receptas


Atviras mėlynių pyragas

Ingredientai:

  • 300 g šviežių arba šaldytų mėlynių 🫐
  • 200 g miltų
  • 100 g sviesto (temperatūrai pritaikyto)
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinis 🥚
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 1 a. š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis druskos 🧂
  • cukraus pudros pabarstymui (pasirinktinai)

Paruošimo etapas:

1. Paruoškite tešlą:

Pirmiausia, išsijokite miltus ir į juos įmaišykite kepimo miltelius bei žiupsnelį druskos. Atidėkite šį mišinį į šalį. Kitame dubenyje, naudokite mikserį, kad sumaišytumėte sviestą ir cukrų, kol masė taps puri ir šviesi. Tada įmuškite kiaušinį ir vanilinį cukrų, vėl gerai išmaišykite.

2. Suformuokite tešlą:

Palaipsniui įmaišykite miltų mišinį, kol gausite homogenišką masę. Minkyti tešlą rankomis, kol ji taps lygia ir elastinga. Jei tešla bus per lipni, galite pridėti šiek tiek daugiau miltų.

3. Mėlynių paruošimas:

Jei naudojate šaldytas mėlynes, jas pirmiausia atšildykite ir nusausinkite. Šviežias mėlynes reikia gerai nuplauti ir nusausinti. Pasiruoškite jas dėti į pyragą.
Jums taip pat gali tekti pabarstyti 1-2 šaukštus cukraus, kad mėlynės būtų saldesnės, ypač jei jos rūgščios.

4. Formavimas:

Pasiruoškite pyrago formą (22-24 cm skersmens) ir patepkite ja sviestu. Tešlą iškočiokite, kad ji būtų apytiksliai 3-5 mm storio ir padėkite ją į formą, kad suformuotumėte pyrago dugną ir šonus.
Apkarpykite perteklių, palikdami šiek tiek tešlos viršuje, kad galėtumėte suformuoti kraštą.

5. Pyrago užpildymas:

Ant paruoštos tešlos paskirstykite mėlynes, lygiai jas išdėliodami. Galite pridėti dar šiek tiek cukraus, jei norite, kad pyragas būtų saldesnis.
Galite papuošti svogūnais iš tešlos, jei norite gražiai atrodantį desertą.

6. Kepimas:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Įdėkite pyragą į orkaitę ir kepkite apie 30-40 minučių, kol tešla taps auksinės spalvos ir mėlynės ims burbuliuoti.
Po kepimo išimkite pyragą iš orkaitės ir leiskite jam atvėsti formoje, tada perkelkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

7. Pabaiga:

Prieš patiekiant, pabarstykite pyragą cukraus pudra, jei norite. 🍰
Atviras mėlynių pyragas puikiai tinka su ledais arba plakta grietinėle! Skanaus! 😋

Parašykite komentarą