Ar galima užšaldyti granatus ?

Ar pavyko įsigyti  granatų? Tuomet galbūt norėsite juos atiduoti, nes ne kiekviena partija yra skani. Tačiau kaip ilgai laikyti granatų sėklas ? Ar galite jas užšaldyti ?

Na, pasirodo, šaldiklis yra geriausias kiekvieno žmogaus draugas, kai kalbama apie ilgalaikį saugojimą. Tiesą sakant, yra tiek daug dalykų, kuriuos galite užšaldyti, kad turėtumėte, kai nėra sezono, kad jums gali prireikti visos atskiros šaldiklio dėžės.

Tačiau grįžtant prie temos, pažiūrėkime, ar galite užšaldyti granatų sėklas ir ar užšaldytos jos yra geros. Juk tai bus labai svarbu, jei planuojate gaminti ką nors, išskyrus kokteilius.

pomegranate freeze

Ar galima užšaldyti granatus?

Taip, granatų sėklas galite labai lengvai užšaldyti. Geriausia jas užšaldyti atskirai, sudėjus ant išklotos skardos ir palikus šaldiklyje maždaug valandai. Taip jos nesulips ir galėsite jų išimti tiek, kiek norėsite.

Užšaldę perkelkite juos į šaldymui tinkamą indą arba Ziploc maišelį, pašalinkite kuo daugiau oro ir laikykite iki 12 mėnesių.

Jei skubate, sėklas galite užšaldyti kartu, tačiau taip gausite gumulėlius. Didesnė problema kyla, kai jas atšildote. Viduryje esanti sėkla vis dar bus užšaldyta, kol bus užšaldyta išorinė, o tai tiesiog užtruks ilgiau.

Ar jie tokie pat geri šaldyti, kaip ir švieži ?

Kalbant apie skonį, taip, šaldyti granatai yra tokie pat skanūs ir atšildyti, ir švieži. Kuo ilgiau paliksite juos šaldiklyje, tuo labiau jie bus labiau linkę į šaldymo nudegimą, kuris nebus toks skanus.

Be to, verta įsitikinti, kad jūsų indas yra sandarus. Jei jis nebus, jie gali įgauti šaldiklio skonį, kurio niekas nemėgsta.

Kalbant apie tekstūrą, atšildyti granatai bus minkšti, o tai neturi reikšmės, jei ruošiate kokteilį arba spaudžiate sultis. Tačiau jei planuojate juos naudoti kaip dekoraciją, jie gali būti šiek tiek per minkšti.

Galvokite apie juos kaip apie mažus kukurūzų grūdelius. Kai jie švieži ir žali, yra kieti ir pasiruošę sprogti. Užšaldytos ir atšildytos jų struktūra bus šiek tiek paslanki ir jos nebus tokios pat traškios.

Tačiau galite pabandyti atšildytas granatų sėklas naudoti kaip dekoraciją, pažiūrėkite, kiek jos galėtų paveikti pateikimą. Nemanome, kad daugumai žmonių tai būtų didelė problema, tačiau kai kuriems tai gali viską sugadinti.

Taip pat skaitykite: Ar granatas yra citrusinis vaisius?

Ar galima užšaldyti sveikus granatus ?

Taip, galite užšaldyti sveikus granatus, bet manome, kad tai bloga idėja. Dėl tos pačios priežasties bloga idėja yra šaldyti sėklų gniužulus. Kai išorinė dalis atšils ir bus paruošta valgyti, viduje vis dar bus pilna ledo.

Tai reiškia, kad išorinė vaisių dalis dar kelias valandas išliks šlapia ir minkšta. O tada, kai pagaliau viskas bus baigta, vaisių reikės atidaryti.

Tai nesmagu, kai jis šviežias, įsivaizduokite, kai jis atitirpęs. Atšildytame, pilname granate rizika atsirasti dėmėms ir keistiems įskilimams, dėl kurių visur išsibarstys sėklos, yra daug didesnė.

Tikrai rekomenduojame skirti laiko ir užšaldyti sėklas atskirai, tai sutaupys jums daug rūpesčių.

Ar reikia plauti granatų sėklas ?

Ne, jie jau švarūs. Granatai švarūs iš vidaus. Jei plautumėte sėklas, jos patektų į vandenį, o šaldymo inde ir (arba) šaldiklyje susidarytų daugiau drėgmės.

wash pomegranate

Kodėl ? Nes nesvarbu, kaip gerai nusausinote sėklas, nusausinote jas popieriniu rankšluosčiu ir tikėjotės geriausio, visada kažkur liks vandens.

Dėl to ant sėklų atsiranda daugiau ledo kristalų ir apskritai jos būna purvinos. Vienintelė priežastis, dėl kurios jums kada nors tektų plauti granatų sėklas, yra ta, kad kažkokiu būdu visas jas numestumėte ant grindų arba jūsų rankos būtų labai nešvarios ir užterštumėte sėklas.

Jei norite būti tikrai tikri, kad viskas švaru, nuplaukite išorinį granato lapą ir rankas.

Kiti granatų laikymo būdai

Žinoma, yra keli būdai, kaip laikyti granatus, ne tik juos užšaldyti. Tai priklauso nuo to, ką planuojate su jais daryti, bet galite juos laikyti trumpai arba daug vėliau. Štai kelios idėjos, kurias galite išbandyti tiek sėkloms, tiek sveikiems granatmedžiams.

Šaldytuve
Jei turite granatų ir norite juos saugiai laikyti šaldytuve, jie gali išsilaikyti iki 2 mėnesių. Rekomenduojame vaisius laikyti daržovių šaldytuve, nors jų išorinė odelė turėtų būti saugi bet kurioje šaldytuvo vietoje.

Jei laikote tik sėklas, įsitikinkite, kad naudojate sandarų indą arba labai gerai uždarytą plastikinį maišelį. Šaldytuve jos gali išsilaikyti iki savaitės, galbūt dvi savaites, bet tai gali būti per daug.

Sėklos ilgiau išsilaiko todėl, kad jas vis tiek veikia oras (net jei jo mažiau), be to, nėra išorinės odelės, saugančios jas nuo oksidacijos.

Ant prekystalio
Jei norite, granatus galite laikyti ir ant prekystalio. Tai tiks tik tuo atveju, jei planuojate vaisius suvalgyti per savaitę ar panašiai, nes kambario temperatūroje jie ilgiau neišsilaikys.

O jei turite sėklų likučių ir dar nežinote, ką su jomis daryti, ant prekystalio granatus galite laikyti ne ilgiau kaip 24 valandas. Įsitikinkite, kad jos uždengtos bent jau popieriniu rankšluosčiu, kitaip labai greitai išdžius.

Taip pat skaitykite: Granatų pakaitalas

Kaip atidaryti granatą be jokios netvarkos

Kaip atidaryti granatą? Juk jei norite užšaldyti sėklas, turite jas pasiekti. Žinome tik vieną būdą, kuris reikalauja labai nedaug netvarkos, bet galbūt nėra pats geriausias, jei norite užšaldyti sėklas. Ir tada pateiksime jums kitą variantą, geresnį užšaldymui, bet jis užtrunka ilgiau.

Iš pradžių reikia tik odelės gylyje į granato minkštimą įpjauti penkiakampį. Tai turėtų būti vaisiaus ūsų dalyje. Atitraukite jį ir turėtumėte pamatyti sėklų skyrius. Tada tarp tų skyrių reikia padaryti negilius pjūvius, kad galėtumėte ištraukti kiekvieną didelį gabalėlį.

open pomegranate

Pirmoji galimybė – atidaryti vaisius dubenyje su vandeniu. Taip membranos ir sėklas saugantis albedas iškils į viršų, o sėklos nuskęs.

Kai baigsite, sėklas tereikės nusunkti ir pašalinti visą likusį albedą. Trūkumas yra tas, kad užšaldžius sėklas po jų laikymo vandenyje susidarys daugiau ledo kristalų. Jei jums tai nerūpi, galite jas užšaldyti nusausinę.

O antrasis variantas – kruopščiai išrinkti sėklas. Kai tik įmanoma, galite apversti membraną į kitą pusę, kad būtų lengviau. Jei taikytumėte populiaresnį metodą – pliaukštelėti vaisius mediniu šaukštu, kad išbyrėtų visos sėklos, sėklų būtų visur. Kai kurios iš jų taip pat sprogtų ir visur atsirastų granatų dėmių.

Net jei tai užtruks ilgiau, jei ketinate užšaldyti sėklas, geriau jas pašalinti rankomis. Įsijunkite mėgstamą laidą ir imkitės darbo !

Parašykite komentarą