Apelsinų likeris

Įsipyliau sau pusę stiklinės, prikroviau ledo, atsisėdau gurkšnoti, pasidėjau ledo… 🙂 Jei mėgstate saldžiarūgštį, jums patiks! Apelsinų likerį užpyliau degtine, bet jis visai nesijaučia, ne… Na, alkoholio buvimas jaučiamas, tai gerai… Tačiau jos skonis nėra panašus į degtinės. Mergaitės ir berniukai, užrašykite receptą. Artėja atostogos. Ir toks grožis skanus ir nesigėdija duoti!

Produktai:
Cukrus – 225 g
Vanduo – 125 ml
Apelsinas (žievelė ir sultys) – 4 vnt.
Degtinė – 350 ml
Mėtos – 1 šakelė
Viskas, ką jums reikia padaryti, tai paruošti sirupą, pridėti žievelių, supilti degtinę ir įpilti…

Dabar bus daug oranžinės spalvos! Džiūgaukite! 🙂

Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasAranžinis likeris
Recepto nuotrauka: apelsinų likeris – 1 žingsnis
Kaip pasigaminti apelsinų likerį:
Sumaišykite cukrų su vandeniu ir užvirinkite.
Ant labai silpnos ugnies virkite 15-20 minučių. Kol sirupas taps skystas.

Recepto nuotrauka: Apelsinų likeris – 2 žingsnis
Iš apelsinų pašalinkite žievelę (galite ją sutarkuoti arba supjaustyti peiliu, neliesdami baltosios dalies).

Recepto nuotrauka: Apelsinų likeris – 3 žingsnis
Išspauskite sultis.

Recepto nuotrauka: Apelsinų likeris – 4 žingsnis
Žievelę supilkite į cukraus sirupą.
Supilkite sultis.
Užvirinkite. Išjunkite jį.

Recepto nuotrauka: Apelsinų likeris – 5 žingsnis.
Leiskite atvėsti.
Į šiek tiek šiltą sirupą supilkite degtinę.
Įmeskite porą mėtų lapelių.

Recepto nuotrauka: Apelsinų likeris – 6 žingsnis.
Uždenkite ir palaikykite 12 valandų.
Kai užpilama, perkoškite.

Recepto nuotrauka: Apelsinų likeris – 7 žingsnis.
Apelsinų likerį supilkite į butelį (arba gerkite tiesiai iš puodo:).
Kad skonis būtų gaivesnis, į butelį įdėkite mėtų šakelę.

Recepto nuotrauka: Apelsinų likeris – 8 žingsnis
Štai ir viskas! Apelsinų likerį galima dovanoti, gerti ar tiesiog juo grožėtis:)

Parašykite komentarą