Apelsinų keksas su šokoladu Receptas


Apelsinų keksas su šokoladu 🍊🍫

Ingredientai:

  • 200 g miltų
  • 150 g cukraus
  • 100 g sviesto (ištirpinto)
  • 3 kiaušiniai
  • 1 šaukštas kepimo miltelių
  • 1 citrinos sultys
  • 1 apelsino žievelė (sutarkuota)
  • 1 puodelis šokolado gabalėlių
  • 2 šaukštai pieno
  • Žiupsnelis druskos

Gaminimo eiga:

1. Paruoškite ingridientus:

  • Pasiruoškite visus ingredientus. Sviestą ištirpinkite ir palikite atvėsti. Apelsiną gerai nuplaukite ir sutarkuokite jo žievelę.

2. Tešlos paruošimas:

  • Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
  • Kitame dubenyje suplakite kiaušinius, ištirpintą sviestą, citrinos sultis ir apelsino žievelę. Gerai išmaišykite visus ingredientus.

3. Sujungti ingredientus:

  • Užpilkite skystus ingredientus ant miltų mišinio. Švelniai maišykite, kol tešla taps homogeniška. Svarbu nepermaišyti!
  • Pridėkite šokolado gabalėlius ir vėl atsargiai išmaišykite.

4. Kepimas:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C (356°F).
  • Ruošite kepimo formą: ją patepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi.
  • Supilkite paruoštą tešlą į formą ir lygiuojate paviršių.
  • Kepkite apie 40-45 minutes arba kol kekso vidus bus sausas, o lauko kraštas gražiai auksinės spalvos.

5. Atvėsinimas ir serviravimas:

  • Išėmus iš orkaitės, leiskite keksui atvėsti formoje apie 10 minučių, tada išimkite iš formos ir palikite visiškai atvėsti ant grotelių.
  • Galite papuošti keksą ištirpintu šokoladu ar cukraus pudra, jeigu norite. 🍽️

6. Mėgaukitės!

  • Apelsinų keksas su šokoladu puikiai tinka prie arbatos ar kavos. Mėgaukitės šiuo skanėstu su šeima ir draugais! 🥳

Bon appétit! 😊

Parašykite komentarą