Kava yra ne tik gaivaus aromato ir populiarus rytinis gėrimas, be kurio daugelis žmonių negali išsiversti. Šis visame pasaulyje žinomas produktas taip pat yra pagrindinė daugelio alkoholinių gėrimų sudedamoji dalis. Airiška kava yra vienas iš jų, o kokteilio pavadinimas kilęs nuo airiško viskio, kuris yra alkoholinis gėrimo ingredientas.
Ingredientai Airiška kava (2 porcijoms)
Airiškas viskis – 90 ml.
Americano kava – 240 ml.
Grietinėlė (20-32 % riebumo) 90 ml
Cukrus – 30 g
Geriamasis vanduo – 30 ml
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptas Airiška kava
Recepto nuotrauka: Airiška kava – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus.
Pagal savo skonį reguliuokite viskio, cukraus ir kavos stiprumą. Šis receptas laikomas klasikiniu.
Kavą galima ruošti kavos aparate, kavinuke arba kavos virimo aparate. Jei negalite, naudokite tirpią kavą – 1 šaukštelis kavos ir 120 ml karšto vandens kiekvienam kokteiliui.
Kremas turi būti šaltas.
Recepto nuotrauka: Airiška kava – 2 žingsnis
Pirmiausia užvirinkite cukraus sirupą santykiu 1:1. Užvirinkite 30 ml vandens ir ištirpinkite 30 g cukraus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Šis sirupas dažnai naudojamas kokteiliuose, todėl geriausia iš anksto pasigaminti didesnį jo kiekį ir laikyti šaldytuve.

Recepto nuotrauka: Airiška kava – 3 žingsnis
Supilkite sirupą į puodelį ir palikite šiek tiek atvėsti.
Recepto nuotrauka: Airiška kava – 4 žingsnis
Tada supilkite cukraus sirupą į kokteilių taures arba stiklines po 20 ml vienai porcijai.
Recepto nuotrauka: Airiška kava – 5 žingsnis
Į sirupą įpilkite 45 ml airiško viskio.
Recepto nuotrauka: Airiška kava – 6 žingsnis
Paruoškite du puodelius Caffè Americano (120 ml kiekvienam puodeliui). Kava turi būti labai karšta.
Recepto nuotrauka: Airiška kava – 7 žingsnis
Karštą kavą supilkite į stiklinę su viskiu ir sirupu.
Recepto nuotrauka: Airiška kava – žingsnis Nr. 8
Šaltą grietinėlę plakite plaktuvu, kol susidarys purios putos.
Šaukštu švelniai užtepkite šaltą plaktą grietinėlę ant kavos.
Recepto nuotrauka: Airiška kava – 9 žingsnis
Kuo šaltesnė grietinėlė, tuo lėčiau ji susimaišys su kava, o tarp grietinėlės ir kokteilio susidarys graži, ryški linija.
Recepto nuotrauka: Airiška kava – žingsnis Nr. 10
Kokteilį tinkamai patiekite stiklinėje storu dugnu ir maža kojele arba taurėje siauru dugnu. Jį geriate ne per šiaudelį, o per grietinėlės sluoksnį.
Recepto nuotrauka: Airiška kava – 11 žingsnis
Šis kokteilis yra vienas iš oficialių Tarptautinės barmenų asociacijos kokteilių ir jį galima įsigyti bet kuriame bare. Dabar jau žinote, kaip jį pasigaminti!