Aguonų pieną galima lengvai pasigaminti namuose maišytuvu ir jis yra daug ekonomiškesnis nei parduotuvėje pirktas analogiškas pienas. Aguonų pienas yra puiki alternatyva gyvulių pienui. Iš pažiūros ir konsistencijos požiūriu jis beveik toks pat kaip paprastas pienas. Jei jį pagardinsite medumi ir cinamonu, jis taps maloniu vitamininiu gėrimu. Be to, tai puikus receptas, kurį naudojant nereikia išmesti atliekų: aguonų pyrago likučius galima naudoti kaip kepinių įdarą.
Produktai Aguonų pienas su medumi ir cinamonu
Aguonos – 75 g
Atšaldytas virintas vanduo – 250 ml
Medus – 2 šaukšteliai.
Maltas cinamonas – žiupsnelis
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasMedaus ir cinamono aguonų pienas
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 1 žingsnis.
Paruoškite reikiamus ingredientus.
Jei norite, medų galite pakeisti cukrumi ar kitu saldikliu pagal skonį. Cinamono galima nenaudoti arba vietoj jo naudoti bet kokį kitą prieskonį ar kvapiąją medžiagą, pavyzdžiui, imbierą, kardamoną ar vanilinį cukrų.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 2 žingsnis
Aguonas suberkite į gilų dubenį.

Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 3 žingsnis
Užvirinkite maždaug 250 ml vandens.
Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite ir palikite maždaug 1 valandai.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 4 žingsnis
Tada aguonas išberkite ant plono sietelio arba marlės ir leiskite vandens pertekliui nutekėti.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – žingsnis Nr. 5
Į maišytuvo dubenį sudėkite garuose virtas aguonas.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 6 žingsnis
Įpilkite 100 ml šalto virinto vandens.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 7 žingsnis
Aguonas su vandeniu plakite didžiausiu plakiklio greičiu apie 3-5 minutes. Aguonos bus sumaltos į košelę, o skystis bus pieniškas ir tirštesnis.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 8 žingsnis
Įpilkite likusį šaltą verdantį vandenį (150 ml).
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 9 žingsnis.
Pagal skonį įdėkite medaus ir malto cinamono.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 10 žingsnis
Toliau plakite aguonų pieną dideliu plakiklio greičiu dar apie 2 minutes.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 11 žingsnis
Tada aguonų pieną perkoškite per smulkiausią sietelį, o dar geriau – per 4-6 sluoksniais sulankstytą marlę.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 12 žingsnis
Gautas aguonų pieno ir aguonų pyragas, kurį galima naudoti kaip bandelių ir pyragų įdarą.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – žingsnis Nr. 13
Aguonų pienas jau paruoštas ir gali būti dedamas į kavą ir arbatą arba naudojamas kokteiliams gaminti.
Pieną galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų.
Recepto nuotrauka: Aguonų pienas su medumi ir cinamonu – 14 žingsnis
Gero apetito!