Abrikosų biskvitas
Biskvitas su abrikosais – tai skanus ir gaivus desertas, puikiai tinkantis tiek vasaros šventėms, tiek kasdieniam pasilepinimui. Štai detalus receptas, kaip jį paruošti.
Ingredientai:
- 3 dideli kiaušiniai 🥚
- 150 g cukraus 🍬
- 100 g miltų 🥄
- 50 g krakmolo
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- 100 g sviesto 🧈
- 200 g šviežių abrikosų 🍑
- Vanilės ekstraktas pagal skonį
- Pudruoto cukraus pabarstymui (nebūtina)
Paruošimo etapas:
1. Paruoškite ingredientus
Prieš pradedant gaminti, rekomenduojama pasiruošti visus ingredientus, kad procesas vyktų sklandžiai.
2. Kiaušinių plakimas
Dideliame dubenyje plakite kiaušinius ir cukrų iki purios ir šviesios masės. Tai užtruks apie 5–7 minutes, kol kiaušiniai taps beveik baltos spalvos ir padidės volume. 🎉
3. Sausųjų ingredientų paruošimas
Kitame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Gerai išmaišykite, kad viskas būtų tolygiai paskirstyta.
4. Sviesto ištirpinimas
Chef! Ištirpinkite sviestą. Tam galite naudoti mikrobangų krosnelę arba mažą puodą ant nedidelės ugnies. Svarbu, kad sviestas būtų vėsus, bet skystas.
5. Ingredientų sujungimas
Į kiaušinių masę po truputį įmaišykite sausuosius ingredientus. Be to, supilkite ištirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą. Viską gerai pamaišykite, kol masė taps homogeniška.
6. Abrikosų paruošimas
Abrikosus nuplaukite, išpjaukite kauliukus ir supjaustykite gabalėliais. Technika: niekada nenukirpkite pirštų! 😄
7. Tešlos supilimas į formą
Paruoštą tešlą supilkite į kepimo formą (apie 22 cm skersmens), išklotą kepimo popieriumi. Paskirstykite tešlą ant dugno tolygiai. Viršuje išdėliokite paruoštus abrikosus, jie gali būti tiek ant paviršiaus, tiek viduje. 🍑✨
8. Kepimas
Kepkite biskvitą iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 minučių. Biskvitas turi tapti auksinės rudos spalvos. Pasitikrinkite, ar yra iškepęs, įsmeigdami medinį pagaliuką; jei jis išlenda sausas, viskas gerai! 🎂
9. Atvėsinimas
Kai biskvitas iškepęs, leiskite jam atvėsti formoje apie 10 minučių, tada išimkite ir uždėkite ant grotelių, kad visiškai atvėstų.
10. Patiekimas
Prieš patiekiant, pabarstykite biskvitą pudruotu cukrumi, jei norite, ir supjaustykite gabaliukais. Skanaus! 🍰
Pastebėjimai:
Šį biskvitą galima derinti su įvairiais vaisiais ar uogomis! Eksperimentuokite ir raskite savo mėgstamiausią derinį. 🍇🍏
Tikiuosi, kad šis receptas nudžiugins jūsų artimuosius ir sukurs nuostabių akimirkų su desertu! 🌟