Traškūs varškės sausainiai puikiai tinka jaukiam šeimos arbatos vakarėliui.
Ingredientai Varškės sausainiai (lietuviški) (10 porcijų)
Miltai – 550 gr
Varškė – 350 g
Sviestas – 300 g
Cukrus – 100 gr
Druska – 1 žiupsnelis
Kiaušinis – 1 kiaušinis.
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasSūrio ir varškės sausainiai (lietuvių kalba)
Recepto nuotrauka: Sūrio ir varškės sausainiai (lietuviški) – 1 žingsnis.
Paruoškite produktus.
Leiskite sviestui pastovėti kambario temperatūroje, kol suminkštės.
Recepto nuotrauka: Sūrio ir varškės sausainiai (lietuviški) – 2 žingsnis
Varškę gerai sumaišykite su suminkštintu sviestu.
Recepto nuotrauka: Varškės sausainiai su sūriu (lietuviški) – 3 etapas
Suberkite persijotus miltus ir druską.
Recepto nuotrauka: Varškės sausainiai su sūriu (lietuviški) – 4 žingsnis
Užminkykite tešlą.
Recepto nuotrauka: Sviesto kremo sausainiai (lietuviški) – 5 žingsnis.
Įjunkite orkaitę. Iškočiokite tešlą 3-4 mm storio sluoksniu.
Recepto nuotrauka: Varškės sausainiai su sūriu (lietuviški) – 6 etapas
Tešlos lakštą supjaustykite 9-10 cm ilgio ir 3 cm pločio juostelėmis.
Recepto nuotrauka: Varškės sausainiai su sūriu (lietuviški) – 7 etapas
Įmuškite plaktą kiaušinį.
Recepto nuotrauka: Varškės sausainiai su sūriu (lietuviški) – 8 žingsnis.
Tešlą patepkite kiaušiniu, pabarstykite cukrumi.
Recepto nuotrauka: Varškės sausainiai su sūriu (lietuviški) – 9 etapas
Sulenkite juosteles pasagos forma ir dėkite ant kepimo skardos.
Recepto nuotrauka: Varškės sausainiai su sūriu (lietuviški) – 10 žingsnis
Kepkite sausainius iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol įgaus auksinę spalvą (10-15 minučių).