Lietuviški kopūstų suktinukai

Skanūs įdaryti kopūstų suktinukai su miežiais, malta mėsa ir grybais.

Produktai Lietuviški kopūstų suktinukai

Džiovinti baltieji grybai – 50 g
Baltieji kopūstai – 1 galva
Kruopos – 1 puodelis
Šviežia šoninė – 50 g
Vidutinis svogūnas – 1 vnt.
Sviestas – 30 g
Kiaušiniai – 2 vienetai.
Maltos kiaulienos faršas – 200 g
Grietinė – 150 g
Druska –
Malti juodieji pipirai
mairūnas – žiupsnelis
Grietinė serviravimui
Krapai – 2-3 šakelės
Žingsnis po žingsnio nuotraukų receptasLietuviški įdaryti kopūstų suktinukai
Recepto nuotrauka: Lietuviški kopūstų suktinukai – 1 žingsnis
Virkite, kol miežiai išvirs. Iš anksto juos pamirkykite 2-3 valandas. Jei neapskaičiuojate vandens kiekio, nusausinkite košę.
Džiovintus grybus pamirkykite ir išvirkite. Išimkite grybus, bet sultinio neišpilkite. Smulkiai supjaustykite grybus.

Recepto nuotrauka: Lietuviški kopūstų suktinukai – 2 žingsnis
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Svieste pakepinkite svogūną, sudėkite grybus ir maišydami kepkite 5-7 minutes.

Recepto nuotrauka: Lietuviški kopūstų suktinukai – 3 žingsnis
Smulkiai supjaustykite šoninę.

Recepto nuotrauka: taukai – 4 žingsnis.
Ištirpinkite jį keptuvėje. Pašalinkite riebalus. Kepkite miežius ant keptos šoninės 7-10 minučių.

Recepto nuotrauka: Lietuviški kopūstų suktinukai – 5 žingsnis.
Sumaišykite su keptais grybais ir malta kiauliena. Pagardinkite druska, pipirais ir mairūnu. Įmuškite kiaušinius ir sumaišykite su faršu.
Toliau, yra du būdai, kaip pagaminti lietuviškus įdarytus kopūstų suktinukus: tradicinis būdas. Suvyniokite faršą į paruoštus kopūstų lapus. Antrasis būdas – kopūstą supjaustyti į keturias dalis, jas nuplikyti ir tarp kopūsto lapų sudėti faršą. Nemėgstu kimšti viso kopūsto, o juo labiau gabaliukais, todėl gaminu įprastus kopūstų suktinukus.

Recepto nuotrauka: Lietuviški kopūstų suktinukai – 6 veiksmas
Į paruoštus kopūstų lapus (nuplikykite ir nupjaukite sustorėjimą) sudėkite faršą ir suvyniokite į voką.

Recepto nuotrauka: Lietuviški kopūstų suktinukai – 7 veiksmas
Sudėkite kopūstų suktinukus į puodą. Paruoškite įdarą. Sumaišykite grybų sultinį su grietine, druska ir pipirais. Supilkite įdarytus kopūstų suktinukus.
Troškinkite įdarytus kopūstų suktinukus ant silpnos ugnies, kol jie bus paruošti. Laikas priklauso nuo kopūstų ir įdarytų kopūstų suktinukų dydžio ir gali užtrukti iki 2 valandų.

Recepto nuotrauka: lietuviški kopūstų suktinukai – 8 žingsnis.
Paruoštus įdarytus kopūstų suktinukus apšlakstykite grietine ir apibarstykite smulkintais krapais.
Mėgaukitės!

Parašykite komentarą