šnicelis orkaitėje

Kepti vištienos šniceliai

Vištienos šnicelį lengva pagaminti orkaitėje. Be to, naudojant šį būdą sunaudojama mažiau aliejaus ir lengviau išvalyti. Apkepta vištienos krūtinėlė kepama, kol išorė tampa auksinė ir traški, tačiau viduje ji vis dar minkšta ir sultinga. Patiekite šnicelius su citrinos skiltelėmis ir vokiško stiliaus bulvių salotomis.

Vaizdo įrašas: https://www.allrecipes.com/recipe/244950/baked-chicken-schnitzel/

Ingredientai

  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus arba pagal poreikį
  • 6 vištienos krūtinėlės, perpjautos išilgai per pusę
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • ¾ puodelio universalių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas maltos paprikos
  • 2 dideli kiaušiniai, išplakti
  • 2 puodeliai pagardintų duonos trupinių
  • 1 didelė citrina, iš kurios pašalinta žievelė

Instrukcijos

  1. Surinkite visus ingredientus.
  2. Įkaitinkite orkaitę iki 425 laipsnių F (220 laipsnių C). Didelę kepimo skardą išklokite aliuminio folija ir apšlakstykite folija alyvuogių aliejumi. Kepimo skardą įdėkite į įkaitusią orkaitę.
  3. Tuo tarpu vištienos krūtinėlę padėkite tarp 2 plastikinės plėvelės lakštų ant kieto, lygaus paviršiaus. Lygia mėsos plaktuko puse stipriai suplakite iki 1/4 colio storio. Abi puses pagardinkite druska ir pipirais.
  4. Negiliame dubenyje sumaišykite miltus ir papriką. Kitame negiliame dubenyje suplakite kiaušinius, druską ir pipirus. Trečiame negiliame dubenyje sumaišykite duonos trupinius ir citrinos žievelę.
  5. Apvoliokite vieną vištienos gabalėlį miltuose; perteklių nuplaukite. Įmerkite į plaktą kiaušinį. Pakelkite, kad kiaušinio perteklius lašėtų atgal į dubenį. Įspauskite į džiūvėsėlius, kad apskrustų iš abiejų pusių. Iškeptą vištieną sudėkite ant lėkštės. Pakartokite su likusia vištiena.
  6. Išimkite kepimo skardą iš orkaitės. Vištieną vienu sluoksniu išdėliokite ant karštos skardos. Kiekvieną gabalėlį dar apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 5-6 minutes. Apverskite vištieną ir kepkite toliau, kol viduryje nebeliks rausvos spalvos, o apkepas lengvai paruduos, dar 5-6 minutes. Į vidurį įkištas termometras turi rodyti ne mažiau kaip 165 laipsnius F (74 laipsnius C).

Patarimai

Taip pat galite naudoti panko arba prieskoninius duonos trupinius.

Parašykite komentarą