Štai paprastas pyrago sausainių receptas, kuris visada pasiteisina. Šis purus, švelnus ir labai skanus biskvitas tinka kaip pagrindas visiems pyragams, taip pat gali būti patiekiamas tiesiog papuoštas virintu sutirštintu pienu, lydytu šokoladu ar uogiene vakarinei arbatai.
Sudedamosios dalys
Paprastam biskvitiniam pyragui pagaminti reikės:
- vištų kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 0,5 puodelio;
- miltų – 0,5 puodelio + 2 šaukštai;
- vanilės – 1/4 šaukštelio;
- raugo – 1 šaukštelis;
- druskos – žiupsnelis.
- 250 ml stiklinė.
Metodas
- Į žalius kiaušinius suberkite cukrų, druską ir vanilę. Plakite, kol masė taps šviesi ir puri (apie 5-7 minutes). Palaipsniui suberkite miltus, persijotus su kepimo milteliais, kiekvieną kartą gerai išmaišydami silikonine mentele arba šaukštu į kiaušinių masę nuo apačios į viršų.
- Tešla turi būti šiek tiek storesnė nei blynams.
- 18 cm indą išklokite pergamentu, supilkite į jį tešlą, išlyginkite ir pasukite į šoną. Jei reikia didesnio biskvito ir didesnės formos, padidinkite kiekį.
- Biskvitą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių. Keksas išeina plokščias, be „kepurės” ir nesėkmių.
- Palikite biskvitą formoje 5-7 minutes, tada atsargiai peiliu nupjaukite šonus ir išimkite jį iš formos. Palikite atvėsti ant grotelių. Kaip ir visiems biskvitiniams pyragams, pageidautina duoti laiko „pailsėti” (5-6 valandas), tačiau aš pyragą gaminau iš karto, todėl pjausčiau biskvitą iš karto, kai jis visiškai atvėso. Nuostabus, švelnus ir skanus paprastas pyrago biskvitas, paruoštas naudoti arba vartoti. Labai sėkmingas receptas, būtinai jį pagaminkite!
- Mėgaukitės!