Žuvis folijoje
Kepta žuvis folijoje – tai „bekvapis” žuvies receptas, vienintelis, kurį gaminu savo šeimai (aš nekenčiu žuvies, o jie ją mėgsta!). Patiekdami žuvį, į stalą neškite folijos paketėlius, o paketėlius laikykite šalia, kad galėtumėte suvynioti ir išmesti kaulus bei odą. Pasibaigus vakarienei, išneškite šiuos mažylius į lauko šiukšliadėžę.
Ingredientai
- 2 vaivorykštinio upėtakio filė
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 arbatiniai šaukšteliai česnakinės druskos
- 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
- 2 lakštai tvirtos aliuminio folijos
- 1 šviežia jalapeno paprika, supjaustyta griežinėliais
- 1 citrina, supjaustyta griežinėliais
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F (200 laipsnių C).
- Filė nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite filė alyvuogių aliejumi, pagardinkite česnakine druska ir juodaisiais pipirais. Kiekvieną filė dėkite ant didelio aliuminio folijos lakšto. Ant viršaus uždėkite jalapeno griežinėlius, o ant filė išspauskite citrinos galų sultis. Likusias citrinos skilteles išdėliokite ant filė.
- Atsargiai užklijuokite visus folijos kraštus, kad susidarytų uždari paketai. Padėkite paketus ant kepimo skardos.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol žuvis lengvai išsilydys šakute, 15-20 minučių, priklausomai nuo filė dydžio.