žuvies kepimas orkaitėje

Žuvis folijoje

Kepta žuvis folijoje – tai „bekvapis” žuvies receptas, vienintelis, kurį gaminu savo šeimai (aš nekenčiu žuvies, o jie ją mėgsta!). Patiekdami žuvį, į stalą neškite folijos paketėlius, o paketėlius laikykite šalia, kad galėtumėte suvynioti ir išmesti kaulus bei odą. Pasibaigus vakarienei, išneškite šiuos mažylius į lauko šiukšliadėžę.

Ingredientai

  • 2 vaivorykštinio upėtakio filė
  • 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
  • 2 arbatiniai šaukšteliai česnakinės druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • 2 lakštai tvirtos aliuminio folijos
  • 1 šviežia jalapeno paprika, supjaustyta griežinėliais
  • 1 citrina, supjaustyta griežinėliais

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 400 laipsnių F (200 laipsnių C).
  2. Filė nuplaukite ir nusausinkite. Įtrinkite filė alyvuogių aliejumi, pagardinkite česnakine druska ir juodaisiais pipirais. Kiekvieną filė dėkite ant didelio aliuminio folijos lakšto. Ant viršaus uždėkite jalapeno griežinėlius, o ant filė išspauskite citrinos galų sultis. Likusias citrinos skilteles išdėliokite ant filė.
  3. Atsargiai užklijuokite visus folijos kraštus, kad susidarytų uždari paketai. Padėkite paketus ant kepimo skardos.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol žuvis lengvai išsilydys šakute, 15-20 minučių, priklausomai nuo filė dydžio.

Parašykite komentarą