MARINUOTI GRYBAI
Marinuoti grybai yra puikus užkandis, kurį galima patiekti prie bet kokio meniu. Į šiuos grybus pridėjus svogūnų, morkų, paprikų ir česnakų, jie yra tokie aromatingi.
SUDEDAMOSIOS DALYS
- 32 uncijos šviežių grybų (cremini, baby bella, pievagrybių ir kt.)
- 1-2 nulupti ir griežinėliais supjaustyti svogūnai
- 1 tarkuota morka
- 1 smulkiai supjaustyta paprika
- 4 česnako skiltelės, stambiai supjaustytos
- 1 1/2 valgomojo šaukšto druskos
- 1 1/2 valgomojo šaukšto granuliuoto cukraus
- maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
- 1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
- 1 arbatinis šaukštelis maltų garstyčių
- 1/2 valgomojo šaukšto nesmulkintų juodųjų pipirų grūdelių
- 1/2-1 valgomasis šaukštas garstyčių sėklų
- 1-2 sausi lauro lapai
- 1/4 puodelio distiliuoto baltojo acto (arba obuolių sidro acto, raudonojo vyno acto, chereso acto ir kt.)
- 1/4 puodelio aliejaus (alyvuogių, saulėgrąžų arba avokadų aliejaus)
- šviežių žolelių (krapų, petražolių, rozmarinų, čiobrelių ir kt.)
INSTRUKCIJOS
- Išvalykite grybus ir didesnius perpjaukite per pusę arba į ketvirč Paruoškite visas daržoves (svogūnus, morkas, paprikas ir česnakus).
- Į didelę gilią keptuvę, orkaitę ar puodą sudėkite grybus, 2 puodelius vandens, visas daržoves ir prieskonius, išskyrus actą ir aliejų.
- Užvirinkite vandenį, tada sumažinkite ugnį iki virimo ir virkite 10-15 minučių. Grybai turi būti ką tik išvirę, bet dar kieti.
- Išjunkite ugnį ir supilkite actą bei aliejų. Grybus galite valgyti iš karto, tačiau jie bus daug skanesni, jei leisite jiems marinuotis 12-24 valandas. Kai grybai atvės iki kambario temperatūros, atšaldykite juos š Paprastai grybus perpilstau į 2 (32 oz) stiklinius stiklainius. Užpildykite stiklainius iki viršaus skysčiu, kuriame virė grybai. Skysčio perteklių išmeskite.
- Prieš patiekdami grybus papuoškite šviežiomis žolelė
- Marinuotus grybus galima laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.