marinuoti grybai su morkomis ir svogunais

MARINUOTI GRYBAI

Marinuoti grybai yra puikus užkandis, kurį galima patiekti prie bet kokio meniu. Į šiuos grybus pridėjus svogūnų, morkų, paprikų ir česnakų, jie yra tokie aromatingi.

SUDEDAMOSIOS DALYS

  • 32 uncijos šviežių grybų (cremini, baby bella, pievagrybių ir kt.)
  • 1-2 nulupti ir griežinėliais supjaustyti svogūnai
  • 1 tarkuota morka
  • 1 smulkiai supjaustyta paprika
  • 4 česnako skiltelės, stambiai supjaustytos
  • 1 1/2 valgomojo šaukšto druskos
  • 1 1/2 valgomojo šaukšto granuliuoto cukraus
  • maltų juodųjų pipirų, pagal skonį
  • 1/2 arbatinio šaukštelio maltos kalendros
  • 1 arbatinis šaukštelis maltų garstyčių
  • 1/2 valgomojo šaukšto nesmulkintų juodųjų pipirų grūdelių
  • 1/2-1 valgomasis šaukštas garstyčių sėklų
  • 1-2 sausi lauro lapai
  • 1/4 puodelio distiliuoto baltojo acto (arba obuolių sidro acto, raudonojo vyno acto, chereso acto ir kt.)
  • 1/4 puodelio aliejaus (alyvuogių, saulėgrąžų arba avokadų aliejaus)
  • šviežių žolelių (krapų, petražolių, rozmarinų, čiobrelių ir kt.)

INSTRUKCIJOS

  1. Išvalykite grybus ir didesnius perpjaukite per pusę arba į ketvirč Paruoškite visas daržoves (svogūnus, morkas, paprikas ir česnakus).
  2. Į didelę gilią keptuvę, orkaitę ar puodą sudėkite grybus, 2 puodelius vandens, visas daržoves ir prieskonius, išskyrus actą ir aliejų.
  3. Užvirinkite vandenį, tada sumažinkite ugnį iki virimo ir virkite 10-15 minučių. Grybai turi būti ką tik išvirę, bet dar kieti.
  4. Išjunkite ugnį ir supilkite actą bei aliejų. Grybus galite valgyti iš karto, tačiau jie bus daug skanesni, jei leisite jiems marinuotis 12-24 valandas. Kai grybai atvės iki kambario temperatūros, atšaldykite juos š Paprastai grybus perpilstau į 2 (32 oz) stiklinius stiklainius. Užpildykite stiklainius iki viršaus skysčiu, kuriame virė grybai. Skysčio perteklių išmeskite.
  5. Prieš patiekdami grybus papuoškite šviežiomis žolelė
  6. Marinuotus grybus galima laikyti šaldytuve iki 2 savaičių.

Parašykite komentarą