Makaronai su kiauliena pomidorų padaže
Ingredientai
- spagečiai – 250 g
- kiaulienos – 300
- morkų – 1 VNT.
- svogūnų svogūnai – 1 VNT.
- bulgariškų pipirų – 1 VNT.
- augalinio aliejaus – 5 st. l.
- druskos – pagal skonį
- juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis
- pomidorų padažas – 4 šaukštai. l.
- cukraus – 1 šaukštelis
- vandens – 1 st.
- žalumynų – 3 šakelės
Gaminimo būdas
- Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Supjaustykite kiaulieną juostelėmis. Kepkite mėsą 10 minučių. Apibarstykite druska ir pipirais.
- Nuvalome daržoves. Morkas sutarkuojame ant tarkos, papriką supjaustome plonomis juostelėmis, svogūną susmulkiname. Sudedame ingredientus į keptuvę su mėsa. Kepame dar 10 minučių, retkarčiais pamaišydami.
- Tada įmaišome 4 valg. š. l. pomidorų padažo ir 1 arb. š. Sacharos. Supilkite geriamąjį vandenį, išmaišykite ir palikite virti 20 min.
- Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Kai bus paruošti, nusausinkite juos sietelyje ir sudėkite į troškintą kiaulieną. Patiekalą paskleidžiame lėkštėse ir papuošiame žolelėmis. Gero apetito!