Žuvies filė blyneliai

Žuvies paplotėliai skanūs, jei gaminami su grietine ir sūriu. Tinka bet kokia sūriųjų žuvų filė.

Produktai Žuvies filė blyneliai

Ingredientai (6 porcijoms)
Žuvies filė (atšildyta) – 500 g
Kiaušiniai – 3-4 pvz.
Kietasis sūris – 100 g
Grietinė – 2-3 šaukštai.
Svogūnas – 1 šaukštas
Miltai arba krakmolas – 2-3 šaukštai.
Krapai arba petražolės – 1 ryšelis
Augalinis aliejus kepimui – 30 gr
Druska – pagal skonį
Pipirai – pagal skonį
Žuvies filė kepsnelių receptas žingsnis po žingsnio
Recepto nuotrauka: Žuvies filė paplotėliai – 1 žingsnis.
Kaip paruošti žuvies paplotėlius:

Nuplaukite atitirpintą žuvies filė ir išspauskite drėgmės perteklių.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė paplotėliai – 2 žingsnis.
Žuvį supjaustykite mažais, maždaug 5×5 mm dydžio kubeliais.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė blyneliai – 3 etapas
Nuplaukite ir smulkiai supjaustykite krapus. Sudėkite į žuvį.
Sudėkite vidutine tarka sutarkuotą sūrį.
Sudėkite nuluptą, nuplautą ir smulkiai supjaustytą svogūną.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė paplotėliai – 4 žingsnis.
Įmuškite kiaušinius. Pagardinkite druska ir pipirais. Paragaukite ir pagardinkite druska bei pipirais.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė blyneliai – 5 etapas.
Įpilkite grietinės. Gerai išmaišykite.
Įberkite miltų arba krakmolo.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė blyneliai – 6 etapas.
Dar kartą gerai išmaišykite.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė blyneliai – 7 etapas.
Įkaitinkite keptuvę, supilkite ir įkaitinkite augalinį aliejų.
Šaukštu šaukštu dėkite bulvytes į karštą aliejų. Kepkite žuvies paplotėlius ant vidutinės ugnies, kol taps traškūs. Pirmiausia apkepkite vieną pusę, maždaug 3-5 minutes.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė kepsneliai – 8 etapas.
Tada apverskite ir kepkite žuvies paplotėlius iš kitos pusės dar apie 3-5 minutes.
Taip iškepkite visus žuvies paplotėlius. Į keptuvę įpilkite aliejaus pagal poreikį, maždaug 1 šaukštelį.

Recepto nuotrauka: Žuvies filė kepsneliai – 9 etapas
Žuvies kepsneliai paruošti. Žuvies paplotėlius patiekite su mėgstamu garnyru.
Gero apetito!

Parašykite komentarą