Kaip virti žalias šparagines pupeles
Nuotraukoje pavaizduotos jau išvirtos šparaginės pupelės. Tiesą sakant, žalią spalvą išsaugojo ne fotošopas, o ji tikrai išliko tokia ir po terminio apdorojimo. Ir pupelės nebuvo išvirtos minkštos, o išlaikė lengvą traškumą. Prisidedu prie savo kiaulės taupyklės garnyrų.
Kaip virti žaliąsias šparagines pupeles
Ingredientai:
- Šparaginės pupelės – 700 g
- Sviestas – 50 g
- Citrinos sulčių – 1 šaukštelis
- petražolių – 2 valg.
- Druska – pagal skonį
- Juodųjų pipirų – pagal skonį
Paruošimas:
- Šparaginių pupelių garnyrui gaminti reikalingi ingredientai
- Mums reikės didelio puodo (aš naudojau 5 litrų talpos). Į jį supilkite vandenį ir už Prieš virdami greitai nuplaukite pupeles po tekančiu karštu vandeniu. Sudėkite jas į puodą, pagardinkite druska ir greitai užvirinkite. Dangčio uždengti nereikia. Šviežias pupeles reikia virti 8 minutes, šaldytas – 8 minutes nuo tada, kai užverda vanduo.
- Paimkite mėginį – jei pupelės jau minkštos, bet vis dar išlieka šiek tiek traškios, vadinasi, jos jau paruoš Po to iš karto išmeskite jas į koštuvą.
- Į puodą įpilkite šalto vandens ir kelias minutes pamerkite į jį pupeles, kad jos atvėstų ir atgautų spalvą bei tekstūrą.
- Vėl nusunkite vandenį. Prieš patiekdami šparagines pupeles kaitinkite puode arba keptuvėje, retkarčiais pamaišydami, kad išgaruotų visas skystis. Tada įberkite druskos, pipirų ir sviesto.
- Viską pašildykite apie 2 minutes. Įberkite petražolių ir 1 šaukštelį citrinos sulčių. Patiekite iš Gero apetito!