žaliosios pupelės

Kaip virti žalias šparagines pupeles

Nuotraukoje pavaizduotos jau išvirtos šparaginės pupelės. Tiesą sakant, žalią spalvą išsaugojo ne fotošopas, o ji tikrai išliko tokia ir po terminio apdorojimo. Ir pupelės nebuvo išvirtos minkštos, o išlaikė lengvą traškumą. Prisidedu prie savo kiaulės taupyklės garnyrų.

Kaip virti žaliąsias šparagines pupeles

Ingredientai:

  • Šparaginės pupelės – 700 g
  • Sviestas – 50 g
  • Citrinos sulčių – 1 šaukštelis
  • petražolių – 2 valg.
  • Druska – pagal skonį
  • Juodųjų pipirų – pagal skonį

Paruošimas:

  1. Šparaginių pupelių garnyrui gaminti reikalingi ingredientai
  2. Mums reikės didelio puodo (aš naudojau 5 litrų talpos). Į jį supilkite vandenį ir už Prieš virdami greitai nuplaukite pupeles po tekančiu karštu vandeniu. Sudėkite jas į puodą, pagardinkite druska ir greitai užvirinkite. Dangčio uždengti nereikia. Šviežias pupeles reikia virti 8 minutes, šaldytas – 8 minutes nuo tada, kai užverda vanduo.
  3. Paimkite mėginį – jei pupelės jau minkštos, bet vis dar išlieka šiek tiek traškios, vadinasi, jos jau paruoš Po to iš karto išmeskite jas į koštuvą.
  4. Į puodą įpilkite šalto vandens ir kelias minutes pamerkite į jį pupeles, kad jos atvėstų ir atgautų spalvą bei tekstūrą.
  5. Vėl nusunkite vandenį. Prieš patiekdami šparagines pupeles kaitinkite puode arba keptuvėje, retkarčiais pamaišydami, kad išgaruotų visas skystis. Tada įberkite druskos, pipirų ir sviesto.
  6. Viską pašildykite apie 2 minutes. Įberkite petražolių ir 1 šaukštelį citrinos sulčių. Patiekite iš Gero apetito!

Parašykite komentarą