Baltasis padažas
Kiekvieno virėjo repertuare turi būti geras bešamelis – mūsų žingsnis po žingsnio parengtas šio makaronų padažo vadovas išmokys jus, kaip pasigaminti užtepėlę ir išlaikyti padažą be gumulėlių.
Ingredientai
- 500 ml nenugriebto pieno
- 1 svogūnas, perpjautas per pusę
- 1 lauro lapas
- 2 gvazdikėliai
- 50 g sviesto
- 50 g paprastų miltų
Metodas
- Nedideliame puode užvirinkite pieną su svogūnu, lauro lapu ir gvazdikėliais. Išjunkite ugnį ir palikite 20 min. brinkti (šis brinkimo procesas neprivalomas, tačiau padažui suteikia labai gilų skonį).
- Kitame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite paprastus miltus. Nuolat maišykite, kol susidarys masė – tai vadinama užpilu. Toliau virkite 2 min.
- Šaukštu išimkite iš pieno svogūną, laurų laurą ir gvazdikėlius ir juos išmeskite. Pamažu maišydami pamažu supilkite į užpilo masę, kol gausite vientisą padažą. Virkite 5-10 min. nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. Pagardinkite pagal skonį.