baltas padažas

Baltasis padažas

Kiekvieno virėjo repertuare turi būti geras bešamelis – mūsų žingsnis po žingsnio parengtas šio makaronų padažo vadovas išmokys jus, kaip pasigaminti užtepėlę ir išlaikyti padažą be gumulėlių.

Ingredientai

  • 500 ml nenugriebto pieno
  • 1 svogūnas, perpjautas per pusę
  • 1 lauro lapas
  • 2 gvazdikėliai
  • 50 g sviesto
  • 50 g paprastų miltų

Metodas

  1. Nedideliame puode užvirinkite pieną su svogūnu, lauro lapu ir gvazdikėliais. Išjunkite ugnį ir palikite 20 min. brinkti (šis brinkimo procesas neprivalomas, tačiau padažui suteikia labai gilų skonį).
  2. Kitame puode ištirpinkite sviestą ir suberkite paprastus miltus. Nuolat maišykite, kol susidarys masė – tai vadinama užpilu. Toliau virkite 2 min.
  3. Šaukštu išimkite iš pieno svogūną, laurų laurą ir gvazdikėlius ir juos išmeskite. Pamažu maišydami pamažu supilkite į užpilo masę, kol gausite vientisą padažą. Virkite 5-10 min. nuolat maišydami, kol padažas sutirštės. Pagardinkite pagal skonį.

Parašykite komentarą