Vyšnių pyragėliai Receptas


Vyšnių pyragėliai 🍒

Ingredientai:

  • 250 g šviežių arba šaldytų vyšnių
  • 200 g miltų
  • 100 g cukraus
  • 1 kiaušinėlis
  • 100 g sviesto (minkšto)
  • 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arb. šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Pudros cukraus pabarstymui (pagal pageidavimą)

Paruošimo laikas: 25 minutės
Gaminimo laikas: 20 minučių
Viso laiko: 45 minutės

Gamybos procesas:

1. Vyšnių paruošimas:
Pirmiausia, jei naudojate šaldytas vyšnias, jas reikėtų atšildyti. ⭐ Tuo tarpu, jei turite šviežių vyšnių, jas gerai nuplaukite, nuimkite kauliukus ir supjaustykite per pusę. Galite šiek tiek pabarstyti cukrumi, kad vyšnios pasidarytų sultingesnės.

2. Tešlos paruošimas:
Dideliame dubenyje, sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Įpilkite minkštą sviestą ir kiaušinėlį, tada pridėkite vanilės ekstraktą. ❤️ Sušukuokite viską iki vientisos masės. Tešla neturi būti per daug lipni, todėl, jei reikia, galite pridėti šiek tiek daugiau miltų arba šiek tiek daugiau sviesto.

3. Pyragėlių formavimas:
Imkite mažus tešlos gabalėlius (apie 30 g) ir suformuokite mažus rutuliukus. 🥯 Iš kiekvieno rutuliuko iškočiokite ploną apskritimą, kurio storis būtų apie 3-5 mm.

4. Įdaras:
Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite po 1-2 vyšnias, priklausomai nuo dydžio. Viršų uždenkite tešlos kraštais ir gerai užspauskite, kad pyragėliai nesiskirtų kepant.

5. Kepimas:
Paruoštus pyragėlius dėkite ant orkaitės skardos, išklotos kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Kepkite apie 20 minučių arba kol pyragėliai taps auksinės spalvos.

6. Pabaiga:
Iškepus pyragėliams, leiskite jiems šiek tiek atvėsti. Jei norite, pabarstykite juos pudros cukrumi prieš patiekiant. 🎉

Patiekimas:
Vyšnių pyragėliai puikiai tinka su kavos arba arbatos puodeliu. Skanaus! 🍵🍰

Parašykite komentarą