Vynuogių kompotas su mėtomis Receptas


Vynuogių kompotas su mėtomis

Ingredientai:

  • 1 kg šviežių vynuogių 🍇
  • 1 litro vandens 💧
  • 200 g cukraus 🍬
  • 1 šakelė šviežios mėtų 🌱
  • Žiupsnelis citrinos rūgšties (nebūtina, bet skoniui pagerinti) 🍋

Įrangos reikmenys:

  • Didelis virdulys
  • Medinis šaukštas
  • Stiklainiai kompotui
  • Filtruoto vandens kol birių ingredientų maišymui

Paruošimo etapas:

1. Vynuogių paruošimas

Pirmiausia kruopščiai nuplaukite vynuoges po tekančiu vandeniu. 🧼 Patikrinkite, ar nėra pažeistų ar pernokusių uogų, jei tokių rastumėte, juos reikėtų išmesti.

2. Vandenį užvirinti

Dideliame virdulyje užpilkite litrą vandens ir užvirinkite. 👍 Priklausomai nuo jūsų skonio, galite pridėti žiupsnelį citrinos rūgšties, kad kompotas būtų gaivesnis.

3. Cukraus pridėjimas

Į verdantį vandenį suberkite 200 g cukraus. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Tada leiskite syliui lieti 5-10 minučių.

4. Vynuogių pridėjimas

Į verdantį sirupą suberkite paruoštas vynuoges. Jų negalima virti per ilgai – pakaks 5-7 minučių, kad uogos šiek tiek suminkštėtų, bet išliktų tvirtos. 🍏

5. Mėtinių lapelių pridėjimas

Supjaustykite šviežius mėtų lapelius ir pridėkite juos į kompotą paskutinę minutę, kad neišgaruotas būtų jų aromatas. 🌿 Mėtos suteiks kompotui nuostabų kvapą ir gaivumą.

6. Kompotas ir jo laikymas

Pabaigus virti, kompotą supilkite į sterilizuotus stiklainius. Uždenkite juos dangteliais ir palikite atvėsti kambario temperatūroje. 🥵

7. Patarimai ir serviravimas

Šį kompotą galima vartoti tiek šaltą, tiek šiltą. Jį puikiai galima patiekti su desertais arba tiesiog kaip gaivų gėrimą karštais vasaros dienomis. 🍹

Prieš patiekiant:

Prieš patiekiant, kompotą galima papildyti keliais šviežiais mėtų lapeliais ir ledo kubeliais, kad gautumėte dar gaivesnį skonį. 🥤

Skanaus! 🍽️

Parašykite komentarą