Vyne troškinta jautienos blauzda Receptas


Vyne troškinta jautienos blauzda

Šis receptas yra puikus pasirinkimas, jei norite pasigaminti skanų ir sultingą patiekalą, kuris puikiai tinka šaltoms dienoms. Vištytų savo šeimos narius ar draugus, ši jautienos blauzda su vynu tikrai paliks neišdildomą įspūdį. 🍷🥩

Ingredientai:

  • 1,5 kg jautienos blauzdos
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • 2 vidutiniai svogūnai, smulkiai pjaustyti
  • 2 morkos, supjaustytos griežinėliais
  • 2 salierai (stiebai), supjaustyti
  • 4 česnako skiltelės, sutrupintos
  • 1 puodelis raudono vyno (geriausia, sauso)
  • 2 puodeliai sultinio (jautienos ar daržovių)
  • 1 šaka šviežio rozmarino
  • 2 įprasti lauro lapai
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Darbo eiga:

  1. Jautienos paruošimas: Iš pradžių, nuvalykite jautienos blauzdą nuo riebalų ir sutepkite ją druskos bei pipirų mišiniu. Paimkite didelį troškintuvą ir įkaitinkite jame augalinį aliejų ant vidutinės ugnies.
  2. Pakepinimas: Kai aliejus gerai įkaitęs, įdėkite jautieną ir kepkite, kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių (apie 5-7 minutes). Perkelkite ją į lėkštę ir palikite atvėsti.
  3. Daržovių paruošimas: Į tą patį troškintuvą, kur kepė jautiena, įdėkite svogūnus, morkas ir salierus. Kepkite, kol daržovės suminkštės ir svogūnai taps skaidrūs (apie 5-6 minutes). Įdėkite česnaką ir kepkite dar 1 minutę, kol pasigirs malonus aromatas.
  4. Vyno pridėjimas: Į troškintuvą supilkite raudonąjį vyną ir gerai išmaišykite, kad atsiskirtų visi skanūs troškinio likučiai. Virkite ant didelės ugnies apie 2-3 minutes, kol šiek tiek sumažės skysčio kiekis.
  5. Jautienos troškinimas: Grąžinkite jautieną atgal į troškintuvą, supilkite sultinį ir įdėkite rozmariną, lauro lapus. Uždenkite troškintuvą ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Troškinkite apie 2-3 valandas, kol mėsa taps minkšta ir lengvai atsiskirs nuo kaulo.
  6. Baigimas: Baigus troškinti, išjunkite ugnį ir palikite patiekalą kelias minutes pastovėti. Prieš patiekiant, išimkite lauro lapus ir rozmarino šakeles. Patiekite su troškintomis daržovėmis arba mėgstamais garnyrais, tokiais kaip bulvių košė ar ryžiai. 🍽️

Patarimai: Jei norite, galite pridėti ir kitų daržovių, pavyzdžiui, bulvių ar paprika. Taip pat galima troškinti jautieną orkaitėje, nustatant temperatūrą 160°C, tačiau įsitikinkite, kad troškintuvo dangtis gerai sandariai užsidaro.

Skanaus! 😊

Parašykite komentarą