Voveraitės su grybų įdaru
Ingredientai:
- 20 vnt. voveraičių 🍄
- 200 g šviežių grybų (pvz., pievagrybių) 🍄
- 1 maža svogūno galva 🧅
- 2 skiltelės česnako 🧄
- 50 g tarkuoto sūrio (pagal pasirinkimą) 🧀
- 2 šaukštai aliejaus (geriausia alyvuogių) 🌿
- druska ir pipirai pagal skonį 🧂
- šviežių petražolių arba nemirtingo žalumyno papuošimui 🌿
Pasiruošimas:
- Grybų paruošimas: Pirmiausia, reikia nuvalyti voveraites. Švelniai nuvalykite jas drėgnu rankšluosčiu, kad pašalintumėte smėlį ir nešvarumus. Kiekvieną voveraitę gerai apžiūrėkite, kad nebūtų pažeidimų.
- Įdaro ruošimas: Pjaustykite svogūną ir česnaką smulkiai. Pūskite porą šaukštų aliejaus didelėje keptuvėje ant vidutinės ugnies, tada pridėkite svogūną ir žirniais supjaustytus pievagrybius. Kepkite apie 5–7 minutes, kol svogūnas taps skaidrus ir pievagrybiai išsiskirs sultimis.
- Papildome įdarą: Į keptuvę su svogūnu ir pievagrybiais pridėkite susmulkintą česnaką. Kepkite dar 2-3 minutes, kol česnako aromatas išsiskirs. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį. Galiausiai, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir pridėkite tarkuotą sūrį, gerai išmaišykite, kol sūris ištirps.
- Voveraičių įdaras: Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Pasiruoštas voveraites dėkite ant kepimo skardos, pildami įdarą į kiekvieną iš jų. Įdarą rekomenduojama sušvelninti, kad jis geriau laikytųsi voveraitėse.
- Kepimas: Kepkite voveraites apie 15-20 minučių arba kol jos taps auksinės spalvos ir sūris ims burbuliuoti. Išėmus iš orkaitės leiskite atvėsti kelias minutes.
Patiekimas:
Patiekite voveraites šiltas, dekoruotas šviežiomis petražolėmis arba nemirtingu žalumynu. Jos puikiai tinka kaip užkandis arba garnyras prie mėsos patiekalų. Skanaus! 😋