Vištienos sparneliai aštrioje pomidorų glazūroje


Vištienos sparneliai aštrioje pomidorų glazūroje 🌶️🍗

Ingredientai:

  • 1 kg vištienos sparnelių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 puodelis pomidorų padažo
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 skiltelės česnako, smulkiai supjaustytos
  • 1 šaukštas raudonosios paprikos miltelių
  • ½ šaukšto čili miltelių (arba pagal skonį)
  • Pusė šaukšto druskos
  • 1 šaukštas balzaminio actu
  • Šviežių petražolių papuošimui 🌿

Paruošimo etapas:

1. Vištienos paruošimas

Pradėkite nuo vištienos sparnelių paruošimo. Juos gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Tai padės, kad marinatas geriau priliptų. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C.

2. Marinato paruošimas

Dideliame dubenyje sumaišykite pomidorų padažą, medų, alyvuogių aliejų, česnaką, raudonosios paprikos miltelius, čili miltelius ir druską. Viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę. 🍅

3. Vištienos marinuojamas

Į marinato dubenį suberkite vištienos sparnelius ir gerai juos apdenkite marinatu. Įsitikinkite, kad visi sparneliai yra tolygiai padengti. Uždenkite dubenį su folija ir laikykite šaldytuve bent 30 minučių, geriausia – 2–3 valandas, kad skoniai geriau pasiskirstytų.

4. Kepimas orkaitėje

Marinuotus sparnelius išimkite iš šaldytuvo. Tiesiogiai juos dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Kepkite orkaitėje apie 25-30 minučių, kol sparneliai taps auksinės spalvos ir traškūs. Vidury kepimo galite juos apversti, kad jie tolygiai apskrustų.

5. Galutinė glazūra

Kai sparneliai beveik iškepę, galite pasigaminti papildomą glazūrą. Mažame puode sumaišykite likusį pomidorų padažą su balzaminiu actu. Šią masę šildykite ant vidutinės ugnies, kol ji šiek tiek sutirštės. (Būkite atsargūs, kad nepervirti!)

6. Papuošimas ir patiekimas

Kai sparneliai iškepti, išimkite juos iš orkaitės ir aptepkite paruošta glazūra. Patiekite karštus, papuošti smulkintomis šviežiomis petražolėmis. 🎉

Vištienos sparneliai puikiai tinka kaip užkandis šventėms ar net vakarienei su draugais. Tiekiant, galite pasiūlyti šviežias daržoves, bulves arba ryžius kaip garnyrą. Skanaus! 😋

Parašykite komentarą