Vištienos širdys receptas
Vištienos širdelės yra nedidelės ir švelnios, todėl jas paruošite greitai – 5 minutės kepimo keptuvėje ir vakarienė paruošta!
Ingredientai
- 1 svaras vištienos širdelių
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis „Diamond Crystal” košerinės druskos arba ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
- ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos
- ½ arbatinio šaukštelio maltų kmynų
- 2 šaukštai susmulkintų petražolių
Instrukcijos
- Į didelį dubenį sudėkite vištienos širdeles, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, česnako miltelius, svogūnų miltelius, rūkytą papriką ir kmynus.
- Dideliu šaukštu arba rankomis viską sumaišykite, kad širdelės pasidengtų aliejumi ir prieskoniais.
- Įkaitinkite didelę, sunkią keptuvę ant vidutinio stiprumo ugnies, apie 3 min.
- Sudėkite prieskoniais pagardintas vištienos širdeles. Kepkite dažnai maišydami, kol paruduos ir iškeps, 5-7 minutes. Jei keptuvė tampa per karšta, sumažinkite kaitrą iki vidutinės.
- Padalykite širdeles į keturias lėkštes. Apšlakstykite jas keptuvės sultimis, papuoškite kapotomis petražolėmis ir patiekite.