Kopūstų salotos su krapais ir česnakiniu majonezu
Žinoma, tokios salotos skaniausios, kai ateina jaunų kopūstų sezonas. Galite nesistengti jo supjaustyti plonai – jis jau būna pats švelniausias ir maloniai traška. Tačiau net ir iš praėjusių metų kopūstų salotos išeis labai teisingos – juk turite du stebuklingus ingredientus, kurie jas suminkštins ir pagerins: krapų ir naminio majonezo. Beje: likęs naminis majonezas jus paliks tiesiogine to žodžio prasme per pusdienį, vos tik pabandysite su juo pasigaminti sumuštinių – pavyzdžiui, ant Borodino duonos, su agurkais ir virta kiauliena.
INGREDIENTAI
- pusė nedidelės kopūsto galvos (apie 500 g)
- 1 didelis krapų ryšulėlis (apie 80 g)
- druskos
Česnakiniam majonezui:
- 1 kiaušinis
- 3 česnako skiltelės (15 g)
- 15 ml obuolių acto
- 15 g Dižono garstyčių
- 7 g druskos
- 10 g cukraus
- 220 ml augalinio aliejaus
GAMINIMO RECEPTAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Smulkiai supjaustykite kopūstą, tada perpjaukite skersai į 3 dalis. Labai smulkiai supjaustykite krapus, pašalindami kietą kotelių apačią. Šiek tiek pasūdykite ir sumaišykite krapus bei kopūstus.
- Česnakiniam majonezui į panardinamojo maišytuvo stiklinę įmuškite kambario temperatūros kiaušinį. Sudėkite sutrintą ir nuluptą česnaką, druską, cukrų, garstyčias ir actą. Supilkite 100 ml augalinio aliejaus ir plakite iki vientisos masės.
- Supilkite likusį aliejų ir dar kartą suplakite – turėtumėte gauti tirštą emulsiją. Kopūstų salotas su krapais pagal skonį pagardinkite česnakiniu majonezu ir palikite 10 minučių pravėsti. Majonezo likučius laikykite šaldytuve iki 5 dienų.