Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė
Mano patarimai, kaip iškepti tikrai sultingą orkaitėje keptą vištienos krūtinėlę: į prieskonius įberti šiek tiek rudojo cukraus, kad vištiena kepdama prakaituotų ir susidarytų pusiau „padažas”, ir greitai kepti aukštoje temperatūroje! Kada vištiena iškepė, sužinokite pagal plutelės spalvą.
Ingredientai
- 4 vištienos krūtinėlės po 150-180 g (1 pastaba)
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
PRIESKONIAI:
- 1 1/2 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
- 1 šaukštelis paprikos
- 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio arba čiobrelio, arba kitos pasirinktos žolelės
- 1/4 šaukštelio česnako miltelių
- 1/2 šaukštelio druskos ir pipirų
NEPRIVALOMAS PAPUOŠIMAS:
- smulkiai supjaustytos petražolės
Instrukcijos
- Įkaitinkite orkaitę iki 425°F/220°C (200°C su ventiliatoriumi).
- Vištieną išmuškite iki 1,5 cm storio (storiausioje vietoje – smeigtuku, mėsos plaktuku ar net kumščiu) (pagrindinis patarimas, kad vištiena iškeptų tolygiai ir būtų minkšta).
- Sumaišykite prieskonius.
- Skardą išklokite folija ir kepimo / pergamentiniu popieriumi. Padėkite vištieną ant padėklo aukštyn kojomis. Apšlakstykite vištieną maždaug 1 šaukšteliu aliejaus. Įtrinkite pirš Pabarstykite prieskoniais.
- Apverskite viščiuką. Apšlakstykite 1 šaukšteliu aliejaus, įtrinkite pirštais, pabarstykite prieskoniais, padengdami kuo didesnį paviršiaus plotą.
- Kepkite 18 minučių arba kol paviršius taps auksinis, kaip parodyta nuotraukose ir vaizdo įraše, arba mėsos termometru nustatysite 165°F/75°C vidinę temperatūrą.
- Išimkite iš orkaitės ir iš karto perkelkite vištieną į serviravimo lėkš
- Prieš patiekdami palaukite 3 – 5 minutes ir, jei norite, papuoškite šviežiai kapotomis petražolė Nuotraukoje su česnakinio sviesto ryžiais su lapiniais kopūstais.
Recepto pastabos:
- Jei krūtinėlė gana didelė, pvz., 250 g, perpjaukite ją horizontaliai pusiau, kad susidarytų 2 ploni kepsneliai, ir nespauskite. Įsitikinkite, kad storiausioje vietoje jie ne storesni nei 1,5 cm – jei taip, sumuškite kumščiu.
Taip pat galima gaminti iš šlaunelių filė (be kaulų ir odos). Vadovaukitės receptu, tačiau mažąsias / vidutines šlauneles kepkite 25 minutes, o didesnes – 30 minučių.
- Vienos porcijos maistinė vertė, skaičiuojant, kad vištienos krūtinėlė sveria 150 g/5 uncijų.