vistienos patiekalai orkaiteje

Orkaitėje kepta vištienos krūtinėlė

Mano patarimai, kaip iškepti tikrai sultingą orkaitėje keptą vištienos krūtinėlę: į prieskonius įberti šiek tiek rudojo cukraus, kad vištiena kepdama prakaituotų ir susidarytų pusiau „padažas”, ir greitai kepti aukštoje temperatūroje! Kada vištiena iškepė, sužinokite pagal plutelės spalvą.

Ingredientai

  • 4 vištienos krūtinėlės po 150-180 g (1 pastaba)
  • 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus

PRIESKONIAI:

  • 1 1/2 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
  • 1 šaukštelis paprikos
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio arba čiobrelio, arba kitos pasirinktos žolelės
  • 1/4 šaukštelio česnako miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos ir pipirų

NEPRIVALOMAS PAPUOŠIMAS:

  • smulkiai supjaustytos petražolės

Instrukcijos

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 425°F/220°C (200°C su ventiliatoriumi).
  2. Vištieną išmuškite iki 1,5 cm storio (storiausioje vietoje – smeigtuku, mėsos plaktuku ar net kumščiu) (pagrindinis patarimas, kad vištiena iškeptų tolygiai ir būtų minkšta).
  3. Sumaišykite prieskonius.
  4. Skardą išklokite folija ir kepimo / pergamentiniu popieriumi. Padėkite vištieną ant padėklo aukštyn kojomis. Apšlakstykite vištieną maždaug 1 šaukšteliu aliejaus. Įtrinkite pirš Pabarstykite prieskoniais.
  5. Apverskite viščiuką. Apšlakstykite 1 šaukšteliu aliejaus, įtrinkite pirštais, pabarstykite prieskoniais, padengdami kuo didesnį paviršiaus plotą.
  6. Kepkite 18 minučių arba kol paviršius taps auksinis, kaip parodyta nuotraukose ir vaizdo įraše, arba mėsos termometru nustatysite 165°F/75°C vidinę temperatūrą.
  7. Išimkite iš orkaitės ir iš karto perkelkite vištieną į serviravimo lėkš
  8. Prieš patiekdami palaukite 3 – 5 minutes ir, jei norite, papuoškite šviežiai kapotomis petražolė Nuotraukoje su česnakinio sviesto ryžiais su lapiniais kopūstais.

Recepto pastabos:

  1. Jei krūtinėlė gana didelė, pvz., 250 g, perpjaukite ją horizontaliai pusiau, kad susidarytų 2 ploni kepsneliai, ir nespauskite. Įsitikinkite, kad storiausioje vietoje jie ne storesni nei 1,5 cm – jei taip, sumuškite kumščiu.

Taip pat galima gaminti iš šlaunelių filė (be kaulų ir odos). Vadovaukitės receptu, tačiau mažąsias / vidutines šlauneles kepkite 25 minutes, o didesnes – 30 minučių.

  1. Vienos porcijos maistinė vertė, skaičiuojant, kad vištienos krūtinėlė sveria 150 g/5 uncijų.

Parašykite komentarą