sūdytos lašišos salotos

Špinatų ir rūkytos lašišos salotos su citrinų ir krapų padažu

Šios gaiviai traškios salotos – puikūs pavasario pietūs ar itin greita vakarienė.

Ingredientai

  • 3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai šviežių citrinų sulčių
  • 2 šaukštai smulkintų krapų
  • Druskos ir šviežiai maltų pipirų
  • 8 puodeliai mažųjų špinatų (7 uncijos)
  • 6 uncijos plonai supjaustytos rūkytos lašišos, supjaustytos skersai 1/2 colio juostelėmis
  • 1 vidutinio dydžio angliškas agurkas – nuluptas, perpjautas išilgai pusiau, be sėklų ir plonai supjaustytas griežinėliais
  • 4 ridikėliai, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais griežinėliais
  • 2 plonais griežinėliais supjaustyti svogūnai

Instrukcijos

  1. Dideliame dubenyje suplakite alyvuogių aliejų su citrinos sultimis ir krapais, pagardinkite druska ir pipirais. Į dubenį sudėkite špinatus, rūkytą lašišą, agurkus, ridikėlius ir svogūnėlius ir gerai išmaišykite. Perkelkite salotas į lėkštes ir patiekite.

Parašykite komentarą