Špinatų ir rūkytos lašišos salotos su citrinų ir krapų padažu
Šios gaiviai traškios salotos – puikūs pavasario pietūs ar itin greita vakarienė.
Ingredientai
- 3 šaukštai ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 šaukštai šviežių citrinų sulčių
- 2 šaukštai smulkintų krapų
- Druskos ir šviežiai maltų pipirų
- 8 puodeliai mažųjų špinatų (7 uncijos)
- 6 uncijos plonai supjaustytos rūkytos lašišos, supjaustytos skersai 1/2 colio juostelėmis
- 1 vidutinio dydžio angliškas agurkas – nuluptas, perpjautas išilgai pusiau, be sėklų ir plonai supjaustytas griežinėliais
- 4 ridikėliai, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonais griežinėliais
- 2 plonais griežinėliais supjaustyti svogūnai
Instrukcijos
- Dideliame dubenyje suplakite alyvuogių aliejų su citrinos sultimis ir krapais, pagardinkite druska ir pipirais. Į dubenį sudėkite špinatus, rūkytą lašišą, agurkus, ridikėlius ir svogūnėlius ir gerai išmaišykite. Perkelkite salotas į lėkštes ir patiekite.