Vištienos kebabai teriyaki
Ingredientai:
- 500 g vištienos krūtinėlės 🍗
- 4 šaukštai sojų padažo 🍜
- 2 šaukštai medaus 🍯
- 2 šaukštai sezamų aliejaus 🌰
- 2 skiltelės česnako, smulkiai pjaustytos 🧄
- 1 cm imbiero šaknies, smulkiai pjaustytos 🥄
- 1 šaukštas ryžinių actų 🍚
- Pipirų pagal skonį 🌶️
- Sezamų sėklos, papuošimui 🥗
- Šviežias koriandras, papuošimui 🌿
- Medinės iešmeliai (pamerkti vandenyje 30 min.)
Paruošimo eiga:
1. Vištienos paruošimas
Pradėkite nuo vištienos krūtinėlės supjaustymo. Supjaustykite ją nedideliais kubeliais, maždaug 2-3 cm dydžio. Toks dydis užtikrins, kad vištiena gerai išsikeps ir marinuosis. 🥢
2. Marinatas
Paruoškite marinato mišinį. Dideliame dubenyje sumaišykite sojų padažą, medų, sezamų aliejų, smulkiai pjaustytą česnaką, imbierą ir ryžinį actą. Gerai išmaišykite, kol medus visiškai ištirps. 🥄
3. Marinuojame vištieną
Į marinato mišinį įdėkite vištienos kubelius. Uždenkite dubenį plastikine plėvele ir palikite marinuotis šaldytuve mažiausiai 1 valandą, geriausia – per naktį. 🎉
4. Kebabo suformavimas
Po marinavimo, išimkite vištieną iš šaldytuvo ir paruoškite iešmelius. Ant kiekvieno iešmelio, pakaitomis, uždėkite vištienos kubelius. Galite pridėti daržovių, tokių kaip paprika arba cukinija, kad kebabai būtų dar skanesni ir spalvingesni. 🌈
5. Kepimo procesas
Kepkite kebabus ant grilio arba keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus. Kepkite apie 10-15 minučių, kol vištiena bus visiškai iškepusi, o išorinė pusė gražiai apskrus. Pusę kepimo laiko kebabus apversti, kad visiškai apskrustų. 🔥
6. Patiekimas
Garnyrui pabarstykite kebabus sezamų sėklomis ir šviežiu koriandru. Patiekite su ryžiais, daržovėmis arba šviežiu salotų deriniu. 🍚🥗
Skanaus! 😋