vistienos file receptai keptuveje

Troškinta vištienos filė grietinės ir pomidorų padaže

Greita vakarienė iš paprastų produktų – troškinta vištienos filė su daržovėmis, grietinės ir pomidorų pastos padaže. Troškintą filė grietinės ir pomidorų padaže galite patiekti su bet kokiu garnyru, labai skanu su makaronais!

Produktai

  • Vištienos filė – 300 g
  • Svogūnai – 0,5 vnt.
  • Morkos – 0,5 vnt.
  • Česnakas – 1 skiltelė
  • Grietinė – 3 valg. šaukštai
  • Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas
  • Miltai – 1 valgomasis šaukštas
  • Makaronai (spagečiai) – 180 g
  • Druska – pagal skonį
  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Sudedamosios dalys troškintai vištienos filė grietinės ir pomidorų padaže gaminti.
  2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
  3. Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos filė ir kepkite iš abiejų pusių 5-7 minutes.
  5. Į keptuvę prie mėsos sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite kartu dar 3 minutes, retkarčiais pamaišydami, kad daržovės nesudegtų. Druska ir pipirai. Tada sudėkite per spaudyklę pertrintą česnaką ir kepkite dar 2 minutes.
  6. Apibarstykite mėsą ir daržoves miltais ir iš karto išmaišykite.
  7. Sumaišykite pomidorų pastą ir grietinę, atskieskite 1,5 puodelio vandens ir supilkite į keptuvę. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite vištienos filė padaže 10-15 minučių.
  8. Per tą laiką galite išvirti spagečių arba bet kokį kitą garnyrą. Išvirkite spagečius pagal pakuotės nurodymus ir nusausinkite juos sietelyje.
  9. Į lėkštę sudėkite spagečius ir grietinės bei pomidorų padaže troškintą vištienos filė. Patiekite karštus.
  10. Gero apetito!

Parašykite komentarą