Troškinta vištienos filė grietinės ir pomidorų padaže
Greita vakarienė iš paprastų produktų – troškinta vištienos filė su daržovėmis, grietinės ir pomidorų pastos padaže. Troškintą filė grietinės ir pomidorų padaže galite patiekti su bet kokiu garnyru, labai skanu su makaronais!
Produktai
- Vištienos filė – 300 g
- Svogūnai – 0,5 vnt.
- Morkos – 0,5 vnt.
- Česnakas – 1 skiltelė
- Grietinė – 3 valg. šaukštai
- Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas
- Miltai – 1 valgomasis šaukštas
- Makaronai (spagečiai) – 180 g
- Druska – pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
Žingsnis po žingsnio receptas
- Sudedamosios dalys troškintai vištienos filė grietinės ir pomidorų padaže gaminti.
- Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite plonomis juostelėmis.
- Nulupkite svogūnus ir morkas. Svogūnus supjaustykite kubeliais. Morkas sutarkuokite stambia tarka.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite vištienos filė ir kepkite iš abiejų pusių 5-7 minutes.
- Į keptuvę prie mėsos sudėkite svogūnus ir morkas ir kepkite kartu dar 3 minutes, retkarčiais pamaišydami, kad daržovės nesudegtų. Druska ir pipirai. Tada sudėkite per spaudyklę pertrintą česnaką ir kepkite dar 2 minutes.
- Apibarstykite mėsą ir daržoves miltais ir iš karto išmaišykite.
- Sumaišykite pomidorų pastą ir grietinę, atskieskite 1,5 puodelio vandens ir supilkite į keptuvę. Užvirinkite, sumažinkite ugnį iki minimalios, uždenkite keptuvę dangčiu ir troškinkite vištienos filė padaže 10-15 minučių.
- Per tą laiką galite išvirti spagečių arba bet kokį kitą garnyrą. Išvirkite spagečius pagal pakuotės nurodymus ir nusausinkite juos sietelyje.
- Į lėkštę sudėkite spagečius ir grietinės bei pomidorų padaže troškintą vištienos filė. Patiekite karštus.
- Gero apetito!