Kepta kiaulienos nugarinė
Kiaulienos nugarinė yra gana brangi mėsa, nes ji sudaro tik 2 % gyvulio skerdenos. Kiaulienos nugarinė yra raumeninis audinys, kuris gyvūno gyvenime beveik nenaudojamas, todėl tai yra švelniausia ir minkščiausia mėsa. Siūlau kiaulienos nugarinę kepti keptuvėje. Taip kepant mėsa įgauna rudą plutelę, o viduje išlieka minkšta ir sultinga. Keptuvėje kepta kiaulienos nugarinė labai skani, išbandykite!
Ingredientai
Keptuvėje keptai kiaulienos nugarinei pagaminti reikės:
- 1 kiaulienos nugarinės (800 g);
- druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
- augalinio aliejaus – 1 valg.
Kepimo procesas
- Kiaulienos nugarinę nuplaukite vandeniu, nusausinkite ir išvalykite nuo riebalų bei plėvelės.
- Supjaustykite kiaulienos nugarinę maždaug 12-13 mm storio medalionais.
- Gabalėlius pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
- Kiaulienos nugarinės griežinėliai turėtų mirkti apie 10-15 minučių.
- Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus. Sudėkite kiaulienos griežinėlius į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių (apie 3-5 min. iš kiekvienos pusės).
- Mėsa turėtų pradėti ruduoti, o kai nugarinė bus iškepusi, turėtų išryškėti auksinė plutelė.
- Išimkite kiaulienos nugarinę iš keptuvės ir patiekite su bet kokiu jums patinkančiu garnyru. Aš ją patiekiau su garuose troškintomis daržovėmis daugiafunkcinėje keptuvėje. Kepinys gaunasi labai skanus, sultingas ir minkštas.
- Išbandykite ir mėgaukitės!