kiaulienos nugarine keptuveje

Kepta kiaulienos nugarinė

Kiaulienos nugarinė yra gana brangi mėsa, nes ji sudaro tik 2 % gyvulio skerdenos. Kiaulienos nugarinė yra raumeninis audinys, kuris gyvūno gyvenime beveik nenaudojamas, todėl tai yra švelniausia ir minkščiausia mėsa. Siūlau kiaulienos nugarinę kepti keptuvėje. Taip kepant mėsa įgauna rudą plutelę, o viduje išlieka minkšta ir sultinga. Keptuvėje kepta kiaulienos nugarinė labai skani, išbandykite!

Ingredientai

Keptuvėje keptai kiaulienos nugarinei pagaminti reikės:

  • 1 kiaulienos nugarinės (800 g);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų – pagal skonį;
  • augalinio aliejaus – 1 valg.

Kepimo procesas

  1. Kiaulienos nugarinę nuplaukite vandeniu, nusausinkite ir išvalykite nuo riebalų bei plėvelės.
  2. Supjaustykite kiaulienos nugarinę maždaug 12-13 mm storio medalionais.
  3. Gabalėlius pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
  4. Kiaulienos nugarinės griežinėliai turėtų mirkti apie 10-15 minučių.
  5. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies ir įpilkite aliejaus. Sudėkite kiaulienos griežinėlius į keptuvę ir apkepkite iš abiejų pusių (apie 3-5 min. iš kiekvienos pusės).
  6. Mėsa turėtų pradėti ruduoti, o kai nugarinė bus iškepusi, turėtų išryškėti auksinė plutelė.
  7. Išimkite kiaulienos nugarinę iš keptuvės ir patiekite su bet kokiu jums patinkančiu garnyru. Aš ją patiekiau su garuose troškintomis daržovėmis daugiafunkcinėje keptuvėje. Kepinys gaunasi labai skanus, sultingas ir minkštas.
  8. Išbandykite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą