ŠVIEŽIŲ KOPŪSTŲ SALOTOS SU MORKOMIS KAIP VALGOMAJAME SU ACTU
Maža paslaptis, kaip pasiekti būtent tokį skonį! Šviežių kopūstų ir morkų salotos su actu ir cukrumi – toks receptas buvo bet kurios sovietinės valgyklos valgiaraštyje. Tiems, kurie jaučia nostalgiją seniems laikams, šios salotos pravers. Kopūstai gaunasi vienas prie vieno kaip anksčiau! Kartu salotos kupinos vitaminų ir šviežumo.
SUDĖTIS / INGREDIENTAI
Kopūstai – 600 g
Morkos – 1 vnt.
Druska – 0,5 arbatinio šaukštelio
Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
valgomasis actas – 3 valgomieji šaukštai
PATEIKIMUI:
Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai
GAMINIMAS ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO
- Kaip pasigaminti šviežių kopūstų salotas su morkomis kaip valgomajame su actu ir cukrumi? Paruoškime produktus. Rinkitės vėlyvųjų veislių kopūstus, jie yra sultingi ir saldūs, geriausiai tinka tokio tipo salotoms. Actas paprastas stalo, 9 proc. Druskos ir cukraus patariu dėti pagal skonį.
- Kopūstus nuplaukite, nupjaukite viršutinius lapus, smulkiai supjaustykite. Kuo ploniau supjaustyti, tuo salotos bus skanesnės. Galite naudoti specialius įrankius – peilius arba tarkas.
- Supjaustytus kopūstus sudėkite į dubenį. Įberkite druskos ir gerai išminkykite kopūstus rankomis, kad jie pradėtų leisti sultis. Įpilkite acto ir dar kartą gerai išmaišykite.
- Puodą su kopūstais pastatome ant nedidelės ugnies ir įkaitiname. Nereikia jo virti ar kepti, tik gerai pašildyti, kad išsiskirtų dar daugiau sulčių. Kopūstai turi būti pastebimai šilti. Maišykite keptuvės turinį, kad kopūstai tolygiai sušiltų. Man prireikė mažiau nei 5 minučių. Tada išjunkite ugnį ir toliau kepkite.
- Kol kopūstai stovi ant viryklės, nuplaukite, nulupkite ir stambia tarka sutarkuokite tris morkas.
- Į šiltus kopūstus sudėkite morkas ir cukrų.
- Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir bent 2 valandas palaikykite šaldytuve. Per tą laiką kopūstai turėtų atvėsti ir šiek tiek parūgštėti.
- Prieš patiekdami išimkite indą iš šaldytuvo. pagardinkite augaliniu aliejumi ir patiekite. Gero apetito!
Padariau pusę normos, gavosi keturios pilnos porcijos salotų. Kopūstai tikrai labai panašūs į valgomuosius. Skonis pikantiškas, puikus cukraus ir druskos derinys. Geras receptas!
Patariu iš karto nedaryti didelių porcijų šių salotų. Kadangi jos padaromos greitai, geriau jas supjaustyti šviežias. Nes laikui bėgant dėl acto jos tampa aštresnės.
Jei norisi, į tokias salotas dedama smulkiai supjaustytų žalumynų – krapų arba petražolių, žaliųjų svogūnų plunksnų arba svogūnų.
Skanu bus tokias salotas užpilti nerafinuotu aliejumi. Aš pagal savo skonį dar įmaišyčiau šiek tiek cukraus.