Vištiena česnakų ir grietinėlės padaže

Vištiena česnakų ir grietinėlės padaže

Ingredientai:

  • 500 g vištienos filė
  • 4-5 skiltelės česnako
  • 200 ml grietinėlės
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežios petražolės (puošimui)

Paruošimo eiga:

  1. Vištienos filė supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  2. Ant vidutinės ugnies įkaitinti alyvuogių aliejų keptuvėje.
  3. Į keptuvę įdėti vištienos gabaliukus ir kepti apie 5-7 minutes, kol jie bus auksinės spalvos.
  4. Supjaustyti česnaką ir įdėti į keptuvę, kepti dar 1 minutę.
  5. Supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite ir užvirkite. Sumažinkite ugnį ir leiskite troškintis apie 10-15 minučių.
  6. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.
  7. Patiekite karštą, papuoštą šviežiomis petražolėmis.

Patarimai:

  • Patikslinkite grietinėlės kiekį pagal savo skonį – galima dėti daugiau ar mažiau.
  • Patiekite su makaronais, ryžiais arba šviežiais daržovėmis.

 

Parašykite komentarą