Vienos pyragas su mandarinais Receptas


Vienos pyragas su mandarinais

Ingredientai:

  • 300 g trupinių (vaflių, sausainių ar morkų)
  • 150 g sviesto
  • 400 g mandarinių (šviežių arba konservuotų)
  • 400 g varškės
  • 200 g grietinėlės (arba grietinės)
  • 150 g cukraus
  • 3 kiaušiniai
  • 1 šaukštas vanilinio cukraus
  • 1 šaukštas citrinos sulčių
  • Žiupsnelis druskos
  • Šokolado šokolado drožlių (papuošimui, pasirinktinai)

Paruošimo eiga:

1. Paruoškite pagrindą:

Pirmiausia, sutrinkite trupinius (vaflius ar sausainius) su sviestu. Sviestą ištirpinkite ant lėtos ugnies ir maišykite su trupiniais, kol gausite homogenišką masę. 🧈

Šią masę supilkite į kepimo formą (20-24 cm skersmens) ir švelniai paspauskite, kad susiformuotų vienodas pagrindo sluoksnis. Leiskite jam atvėsti, kol ruošite kremą.

2. Paruoškite kremą:

Dubenyje sumaišykite varškę, grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sultis ir žiupsnelį druskos. Naudokite elektrinį plaktuvą, kad masė būtų vientisa ir švelni. 🎂

Į masę atsargiai įmaišykite kiaušinius, vieną po kito, kad išvengtumėte gumuliukų. Gerai išmaišykite, kol visas masė vėl taps vientisa.

3. Sukurkite pyrago struktūrą:

Supilkite pusę varškės masės ant paruošto pagrindo, tada sudėkite pusę mandarinų (jei naudojate konservuotus, juos pirmiausia nuvalykite ir supjaustykite). Po to supilkite likusią varškės masę ir vėl sudėkite likusius mandarinus ant viršaus. 🍊

4. Kepimo procesas:

Pyragą kepkite 180 °C temperatūroje apie 45-50 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos. 🕒 Stebėkite, kad pyragas perdegti, jei reikia, uždenkite viršų folija, kad jis nesudegtų.

Kepimo pabaigoje pyragas turi būti šiek tiek purūs ir suformuoti ploną plutelę viršuje.

5. Atvėsinkite ir patiekite:

Pyragą išimkite iš orkaitės ir leiskite jam visiškai atvėsti. Kai atvės, galite pabarstyti šokolado drožlėmis, jei norite. 🍫 Patiekite šaltą, supjaustytą gabalais ir papuoštą šviežiais mandarinų skilt

Parašykite komentarą